Malkara'da "15 Temmuz Demokrasi Kültür ve Sanat Parkı" açıldı

Malkara Belediyesi ile Trakya Kalkınma Ajansı'nın ortaklığıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlük Parkı'nda gerçekleştirilen "Malkara Kültür ve Sanat Parkı Çevre Düzenleme Projesiâ€?

Malkara 15.07.2020 16:18:00 0
Malkara

 

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

“Malkara Kültür ve Sanat Parkı Çevre Düzenleme Projesi”nin açılış törenine; Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Yıldız, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, İYİ Parti Malkara İlçe Başkanı Şencan Pakalpakçıl, siyasi parti temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Özer, Ersin Kaçar, İsmail Akkaya, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, dernek başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

TRAKYA KALKINMA AJANSI İLE UYUMLU ÇALIŞIYORUZ

 

Programda konuşma gerçekleştiren Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul " 6 yıllık görev sürem boyunca Kalkınma Ajansı ile birçok proje yaptık. Ben tüm hemşehrilerim huzurunda Malkara’ya kattığı değerlerden ötürü Trakya Kalkınma Ajansına ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimize teşekkür ediyorum. 2014 yılında Kalite El Kitabı, 2015 yılında Kurumsallaşma İç Kontrol Sistemi, 2016 yılında Risk Tabanlı Proses ve Dökümantasyon Yönetimi, 2017 yılında Vektörel Tabanlı Çizim Program Gelişimi ve NETCAD ile Teknik Personel Eğitimi, 2018 - 2019 yıllarında Malkara Kültür ve Sanat Parkı Çevre Düzenleme Projesi, 2019 yılında Yerel Yönetimlerde Taşınmaz Yönetimi Eğitimi, 2016 yılında Tekirdağ Büyükşehir ile proje ortağı olduğumuz Çınarlı Mahallemize yaptığımız Güneşin Gücü projesi ve 2016 yılında Yaylagöne Mahallemizde Derneğimizle proje ortağı olduğumuz Ninemin Kileri projelerini ilçemize kazandırdık. Trakya Kalkınma Ajansımız ile uyumlu çalışıyoruz" dedi.

 

İHALEYE ÇAKICAK

 

Yurdakul " 2018 yılında Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programındaki teklif çağrısı üzerine Malkara’da Kültür ve Sanat Parkı Çevre Düzenlemesi projesine bizler belediye olarak başvurumuzu yaptık. Yine Trakya Kalkınma Ajansı yönetiminden geçtikten sonra proje hibe almaya hak kazandı. Projemizin yaklaşık yüzde 63’ü Trakya Kalkınma Ajansı kaynaklarından yüzde 37 Malkara Belediyesi’nin kaynaklarından karşılandı. Toplam proje bütçemiz 580 bin lira, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 365 bin lira, belediyemiz tarafından 215 bin lira harcayarak parkımızı yeniledik. Hemşehrilerimizin sosyal yaşamlarını geçirdiği, sosyal hayatı paylaştığı ortak dertleri ile üzülüp ortak sevinçleriyle mutlu olduğu, hemşehrilerimizin ayrılmadığı bir arada tutulduğu bir kent haline dönüştürmek için bu parkın projesini hayata geçirdik. Malkara’mız için bir taraftan hükümet yatırımlarına elimizden geldiği kadar destek oluyoruz. Bir taraftan da hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi olarak yeni yatırımlar planlıyoruz. Ağustos ayında doğalgaz kazıları başlayacak. Doğalgaz kazılarının 12. aya kadar belirlenen bölgede bitmesi, Ocak ayında da doğal gazın verilmesi planlanıyor. Özellikle o bölgedeki hemşehrilerimizden şimdiden yaşayacakları toz ve çamur gibi mağduriyetler için özür diliyoruz. Amacımız hep birlikte daha güzel bir Malkara yaratmak. İnşallah Malkara’yı en kısa zamanda modern bir pazar yerine kavuşturacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çok yakında yıktığımız Kültür Sarayı gibi fonksiyonu olacak bir Çok Amaçlı Salonunun ihalesini çıkacak.  Emniyet Müdürlüğümüzün yanına inşaatını en kısa sürede başlatmayı planlıyoruz. Gelişen, büyüyen ve  ihtiyaçlarını karşılayan şehir halindeki bir Malkara’yı bizden sonraki kuşaklara teslim etmek derdindeyiz. Tek tasamız, tek gayemiz büyüklerimizden aldığımız emaneti gelecek kuşaklara çok daha iyi bir şekilde aktarabilmek. Parkın yapımında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, yüklenici firmaya ve Trakya Kalkınma Ajansına tekrar teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum.” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Yurdakul'un ardından konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin; “Başkanımızla Malkara’nın ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesi ve büyümesi için uyum içerisinde birlikte çalışıyoruz. Başkanımızla birlikte birçok projede birlikte çalıştık, birçok projeye imza attık. Ben bu projenin böyle anlamlı günde açılmasına vesile olan sayın başkanımıza ve ekibine Trakya Kalkınma Ajansına ekibimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

PARKI DİZAYN ETTİLER

 

Programda son olarak konuşan Malkara Kaymakamı Erkan Karahan " 3,5 yıldır burada görev yapıyorum. Malkara’nın bir adım daha ileri gitmesi için el birliği ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlük Parkı’nın yenilenmeye ihtiyacı vardı. Trakya Kalkınma Ajansımız ve Belediyemiz birlikte bugünün sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde parkı dizayn ettiler. Bugünde açılışını yapıyoruz. Bu parkın açılmasında emeği geçen belediyemize, Trakya Kalkınma Ajansımıza, çalışanlarımıza ve Malkara halkına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. “dedi.Konuşmaların ardından protokol üyeleri  15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlük Parkını,  parkın içinde Belediye Akademisi kursiyerleri tarafından el emeği ile hazırlanan ürünlerin sergilendiği stantları ve 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlük Parkı’nın resimlerinin yer aldığı resim sergiyi gezdiler.

 

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10