Çerkezköy'de kurbanlıklar pazara indi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Çerkezköy Belediyesi tarafından Pınarça yolu üzerinde kurulan Kurban satış pazarında hareketlilik arttı. Çadırlarını kurup hayvanlarını görücüye Ã

Çerkezköy 16.07.2020 19:32:00 0
Çerkezköy

 

 

Kurban bayramına sayılı günler kala Çerkezköy Belediyesi tarafından Pınarça yolu üzerine kurulan kurban satış pazarında hareketlilik başladı.

 

MÜŞTERİLERİNİ BEKLEMEYE BAŞLADILAR

 

Çerkezköy'de hayvan girişinin başlaması üzerine önceki gün  çeşitli kentlerden gelen besiciler, hayvanlarını çadırlara indirerek müşterilerini beklemeye başladı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında önceki gün itibariyle kente giriş yapabilen kurbanlıklar, veteriner hekimlerin kontrolünden sonra pazarlara alınıyor. Kontrolleri yapılan hayvanlardan hasta veya belirlenen kriterlere uymayanlar, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirilerek pazarlara alınmıyor. Küçükbaş hayvanlar bin 200- 3 bin TL, Büyükbaş fiyatları ise 12 bin TL'den başlayıp 25 bin TL'ye kadar çıkıyor.Bu yıl korona virüs tedbirleri çerçevesinde bundan önceki kurban alışverişlerinde el sıkışarak pazarlık yapılmayacak. Salgına karşı satıcılar da alıcılar da maske ve eldiven takıp, sosyal mesafeye dikkat edecekler.

 

SATIŞLAR İYİ GİDİYOR

 

Kırklareli Babaeski'den geldiğini kaydeden Erkan Oymak" İki gün önce 42 büyükbaş hayvan ile geldim. Yaklaşık 14'ünü sattım. Bu yıl vatandaşlar virüs nedeniyle kurbanlıkları yoğunluk yaşanmamasın diye bayramdan önceye bırakmıyorlar. Hayvan satışlarımız 15-25 bin TL arasında değişiyor. Virüs nedeniyle artık el sıkışma yok pazarlıklarda, bizler de bunlara göre önlemlerimizi aldık. Satıcı da alıca da maske takmak zorunda, inşallah bayrama kadar tüm satışlarımızı gerçekleştiririz" dedi.

 

HAYVANLARIMIN ÇOĞUNU SATTIM

 

14 Temmuz itibariyle kurban pazarında büyükbaş hayvan satışına başladığını kaydeden Efgan Uzun " 28 büyükbaş hayvan ile Uzunköprü'den geldim. İki günlük süre zarfında hayvanların 20'sini sattım.  Vatandaşlarımızın ilgisi ilk gün olmasına rağmen güzel, bu yoğunluğun arife gününe kadar böyle devam etmesini temenni ediyorum. Çünkü çoğu çiftliklerde ve köylerde hayvan kalmadı" diye konuştu.

 

ARİFE GÜNÜNE KALMAYACAK

 

Uzunköprü'den 40 hayvanla geldiğini kaydeden Varol Dalgıç " Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl hareketlilik daha erken başladı. İşini son güne bırakmak istemeyen ya da hayvan bulamama riskine girmek istemeyenler şimdiden hayvan almak için pazara gelmeye başladılar. Bu yıl 40 hayvan ile geldim ve bir çok büyükbaş hayvanımı sattım. Geçen yıl kurban pazarına 60 hayvan ile geldim ve arife gününe kadar satış yapmıştım. Bu yıl ise kurbanlıklarım arife gününe kalmayacaktır. Büyükbaş hayvanlarımızı 12-23 bin TL arasında satıyoruz" diye konuştu.

 

 

 Haber /Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10