Öğrenciler, sosyal medya üzerinden bir araya gelip kitap okudu

Malkara'da sosyal medya üzerinden haberleşip bir araya gelen öğrenciler, sosyal mesafe kurullarına uyarak, 'Gençler Kitap Okuyor' etkinliği gerçekleştirdi.  81 ili temsilen aynı anda 81 öğrencinin kitap oku

Malkara 26.07.2020 16:55:00 0
Öğrenciler, sosyal medya üzerinden bir araya gelip kitap okudu

 

 

Malkara Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı öğretmen ve öğrenciler sosyal medya üzerinden haberleşerek 'Malkaralı Gençler Kitap Okuyor' etkinliği başlattı. Kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasının amaçlandığı etkinliğe, 81 ili temsilen gönüllü 81 öğrenci katıldı. Öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı, açık havada düzenlenen programda yarım saat boyunca herkesin kendi evinden getirdiği kitaplar okundu. Kitap okuma programından sonra öğrencilerden oluşan müzik grubu katılımcılara kendi besteledikleri şarkılarla konser verdi.

 

DİĞER İLLERE ÖRNEK OLSUN

 

Etkinliğin diğer illere de örnek olmasını istediklerini belirten proje koordinatörü matematik öğretmeni Sümeyye Akpınar, "Kitap okuma alışkanlığı kazandırılması konusunda farkındalık oluşturmak için 81 ili temsilen gönüllü 81 katılımcı ile gençler yarım saat süre ile kitap okundu. Etkinlik covid-19 sağlık tedbirleri alınarak açık alanda gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 aylık bir süredir bu proje üzerinde çalışıyorduk. Pandemi sürecinde evde kalan gençler için böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Kitap okuma etkinliğimiz okullar açılana kadar devam edecek. Bu yaptığımız projenin diğer illerde hatta tüm Türkiye'de devam etmesini isteriz" diye konuştu.

 

AMACIMIZ KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMA

 

Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, amaçlarının öğrencilere kitap okuma alışkanlığının daha da kazandırmak olduğunu belirterek, "Öğretmenlerimizin öncülüğünde sosyal medyada öğrencilerle haberleşerek kitap okuma etkinliği başlattı arkadaşlarımız. Arkadaşlarımız bize geldi biz de projeye destek olduk. İlki de bugün yapıldı. Hep birlikte kitap okumuş olduk. Keyif de aldık. Ama kitap okuma etkinliğini 1 saate çıkaracağız. Yarım saat yeterli gelmedi. Bu proje aslında örnek olmalı. Öğrenciye kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, niyetimiz ve amacımız bu. İnşallah başarılı oluruz" diye konuştu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10