Kurban pazarını denetlediler

Çerkezköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden oluşan ekip önceki g?

Çerkezköy 28.07.2020 19:20:00 0
Kurban pazarını denetlediler

 

 

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala sağlıksız hayvanların kurbanlık yapılmasının önüne geçilmesi için yoğun gayret gösteren kurban komisyonu üyeleri özellikle küpesiz hayvanların kurbanlık olarak satın alınmamasını istedi.

 

 TEK TEK DENETİMDEN GEÇTİLER

 

 Çerkezköy Pınarça yolu üzerinde bulunan canlı hayvan pazarlarında üretici ve kurbanlık almaya gelen vatandaşların dilek ve temennilerini dinleyen kurban komisyonu üyeleri aşıları yapılmamış, kulak küpeleri takılmamış, veteriner sağlık raporu olmayan kurbanlıkların kesinlikle hayvan pazarına alınmamasını istedi. Denetimlerde 2 bine yakın büyükbaş ve küçükbaş hayvan tek tek denetimden geçti.  Yetkililer yaptıkları açıklamada “Kurban pazarında yapılan denetimlerde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının gözlerinin kör olup olmadığı, boynuzları ve kulaklarının dibinden kesilmiş ve dişlerinin olup olmadığına bakıldı. Ayrıca hayvanlarımızın gebe olup olmadığı, kuyruklarının olup olmadığı ve de yürüyemeyecek kadar zayıf ve topal olan hayvanların pazarda olup olmadığına bakıldı” dedi. 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10