Kaymakam Abban: Ülke ve il şartlarına paraleliz

İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye geneli sıkı denetim yapılacağını açıklamasının ardından bugün Çerkezköy'de maske ve sosyal mesafe denetimleri yapıldı. Denetimlerde Çerkezk?

Çerkezköy 6.08.2020 17:09:00 0
Kaymakam Abban: Ülke ve il şartlarına paraleliz

 

Bugün saat 09.00’da başlayan denetimlere  Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanvekili Cengiz Memiş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Serkan Yörükoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Bahar, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fergan Genç, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, ilçe sağlık müdürlüğü personelleri, jandarma, polis, zabıta, bekçi ve çok sayıda kurum görevlisi katıldı.

 

 

SABAH SAATLERİNDE BAŞLADI

 

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği 'Koronavirüs Denetimleri' konulu genelge kapsamında tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy ilçe genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapıldı. Ekipler, vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri ve koronavirüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetledi. Alt yol kavşağında ve Çerkezköy-Çorlu yolunda yapılan trafik denetimlerinde sosyal mesafenin korunması, vatandaşların sağlığı için maske kullanılması ve hijyen kurallarına uygun hareket edilmesi istendi.

 

 

UYARILARDA BULUNDU

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban Çerkezköy Kapalı Pazar yerinde ve Atatürk Caddesinde gerçekleştirilen denetimlere ekiplerle katılırken, maske takılması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Öte yandan denetimlerde maskesi bulunmayan vatandaşlara ekipler tarafından maske dağıtımı da yapıldı. Gerçekleştirilen denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla bugün tüm ülkede belediye başkanları, emniyet müdürlükleri, jandarma komutanları, daire müdürleri, virüsle ilgili tedbirlerle ilgili işletmelerde ve vatandaşları bilinçlendirmek üzere çok sıkı bir denetim ekibi kurduk. Biz de Çerkezköy’de benimle birlikte 20 ekip bugün sabahtan akşama kadar denetlemelerde vatandaşları bu konuda bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarda bulunmak üzere şu anda başladık. Amacımız vatandaşları bu mesafeye, maskeye ve hijyen konusunda uyarmak ve Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği talimatları uygun bir şekilde vatandaşlarımızın sağlıklarını virüse karşı korumak” dedi.

 

 

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM

 

Çerkezköy kamuoyunda son günlerde sıkça dillendirilen vaka artışlarıyla ilgili soruya da açıklık getiren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ Endişe edilecek bir artış değil. Normal seyrediyoruz. Ülke ile il şartlarına paraleliz. Endişeye gerek olmadığını düşünüyorum. Vatandaşlarımız rehavete kapılmasın, tedbiri elden bırakmasın” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10