O bina yıkıldı

Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesi Gülmenler Sokak üzerinde bulunan, uyuşturucu ve alkol bağımlılarının mesken edindiği metruk bina ile ilgili yaptığımız 'Metruk binalar tehdide devam ediyor'

Çerkezköy 11.08.2020 18:41:00 0
O bina yıkıldı

 

Çerkezköy’deki metruk binalar tehdit oluşturmaya devam ederken, Gazi Osman Paşa Mahallesi Gülmenler Sokak üzerinde bulunan ve mahalle sakinlerinin kabusu olan 4 katlı metruk bina, gazetemizde yer verdiğimiz ‘Metruk binalar tehdide devam ediyor’ haberimizin ardından 15 saat sonra ekipler tarafından yıkıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İstasyon Mahallesi Elif Sokak’taki metruk binanın ise Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı alanda olduğu için yıkımının gerçekleştirilemediğini kaydetti.

 

 

“METRUK BİNALARIN YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRMEYE BAŞLADIK”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, metruk binalar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yakın zamana kadar yasadaki değişiklikten önce mülkiyet sahalarındaki metruk binalar ile ilgili bir işlem yapamıyorduk ancak yasadaki düzenlemeden sonra kaymakamlık tarafından kurulan komisyonla beraber tespit ettiğimiz metruk binaların yıkımını gerçekleştirmeye başladık. Tabi burada 2 tane faktör var. Bir imara aykırı yapı var bir de geçmişte ruhsatı olan ancak metruk kalmış yapılar ve binalar var. Dolayısıyla mülkiyet sahiplerinin de bu konuda dava konusu olmaması adına da bir tedbiri durum vardı. Yaklaşık 4-5 aydır daha düzenli, daha rahat yıkabileceğimiz bir düzenleme oldu. Bu düzenleme ile beraber de bugün Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde uzun zamandan beri metruk halde kalan binanın yıkımı gerçekleşiyor” dedi.

 

 

“SAYI ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR”

 

Çerkezköy’ün çeşitli mahallelerinde metruk binaların olduğunu kaydeden Akay, “Bununla ilgili sayı çalışmamız hala devam ediyor. Ancak bazı alanlar, mesela İstasyon Mahallesi’nde bulunan alanımız dokunamayacağımız bir alan. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı bazı alanlar var, ne yıkım yapılabiliyor ne de yapım yapılabiliyor. Bu noktalarda bazı sıkıntılarımız var mevzuat gereği. Bunlar düzenlenecek” dedi.

 

KAYMAKAM ABBAN: ÖNLEMLERİ ARTTIRACAĞIZ

 

Başkan Akay, dertlerinin Çerkezköy’deki tüm metruk binalardan kurtulmak olduğunu da sözlerine ekleyerek, “İstasyon Mahallesi’nde yer alan metruk binayı yıkamıyoruz ama yıkım yapamadığımız alanlarda bazı koruma yöntemlerimiz var. Binaya giriş ve çıkışı engelleyecek demir parmaklıklı uygulamalar yapıyoruz. Metruk haldeki binaların kötü kullanımının önüne geçmek için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.  Öte yandan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da Çerkezköy’deki metruk binaların kötü amaçlı kullanımlarına yönelik aldıkları önlemleri artıracaklarını belirterek, kolluk kuvvetlerinin bu konuda daha titiz çalışacağını kaydetti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10