Selanik Meydanı çalışmaları başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından sahile inen merdivenlerin alt tarafında yapılacak olan Selanik Meydanı projesinde çalışmalar başladı.

Süleymanpaşa 11.08.2020 18:47:00 0
Selanik Meydanı çalışmaları başladı

 

 

Selanik Meydanı Projesi’nin Ata Tepe ve Rumeli İskelesi projeleri ile tematik bir üçgen oluşturacak şekilde tasarlandığını belirten yetkililer “Selanik Meydanı projesi; park, dinlenme alanları, çay bahçesi, yürüyüş alanları, Tarihi Rüstem Efendi Çeşmesi’nin de içinde bulunup saat kulesi ile birlikte ön plana çıkarılacağı toplam 2200 metrekarelik bir alanı kapsayacak” dedi.

 

TURİSTİK ALBENİSİNİ ARTIRACAK

 

Süleymanpaşa’dan transit geçen misafirlerin esnafla buluşması, bölgenin nahoş görüntüsünün ortadan kaldırılması ve tarihi değerlerin geri kazandırılması amacıyla hazırlanan projenin, eski zeminin kaldırılması çalışmasıyla hayata geçirilmeye başlandığını dile getiren yetkililer “Meydan projesi, yapımında son aşamaya gelinen Rumeli İskelesi’nin şehir içine doğru bir uzantısı olarak planlanıyor. Proje ile şehir içi ve sahil arasında bütünleşme sağlanacak. 28 Ağustos’ta Rumeli İskelesi ile birlikte açılışının yapılması planlanan Selanik Meydanı projesi, şehrin estetik görünümüne büyük katkı sağlayarak Süleymanpaşa’nın turistik albenisini arttıracak” dedi.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10