Yeni eğitim öğretim yılı 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle başlayacak

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim öğretim yılının 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle başlayacağını, yüz yüze eğitime 21 Eylül'den itibaren "aşamalı ve seyreltilmiş" ş

13.08.2020 13:25:00 0
Yeni eğitim öğretim yılı 31 Ağustos

 

Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, 2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, Bilim Kurulunun tavsiye kararları neticesinde "aşamalı ve seyreltilmiş" bir modelle 2020-2021 eğitim-öğretim yılına başlanacağını ifade ederek “Buna göre 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz ve öğretim yılımıza da bu şekilde başlamış oluyoruz. 21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitimin de başlamasına karar vermiş bulunuyoruz. Dileyen özel okullar tabii ki 17 Ağustos Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek. Yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler eğitimlerine uzaktan eğitim araçlarıyla devam edecekler. Uzaktan eğitim araçları, kendi kademelerine uygun içerikler çerçevesinde EBA televizyon kanalları, kendi öğretmenleriyle yaptıkları canlı dersler ve bu derslerin devamında EBA internetin içeriğindeki birtakım konulardan da oluşuyor” dedi.

 

“GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAK”

 

Bakan Selçuk, ailesinde ya da yakın çevresinde virüs tanısı konulmuş kişilerin bu sistem sayesinde tespit edileceğini ve gerekli önlemlerin alınacağını vurguladı. Okulun ilk haftasında da özel bir uyum programı ortaya koyacakların kaydeden Bakan Selçuk, “Yani öğretmenlerle ilgili daha önce bir çalışmamız olacak ama çocuklarımız için de  bir hafta boyunca uyum çalışmaları konusunda açıklamalarımız devam edecek” dedi.

 

BÜTÜN İHTİYAÇLAR TEK TEK ÇIKARILDI

 

Okulların hijyenini sağlamak için temizlik ve güvenlik personeli alımının da süratle devam ettiğini söyleyen Selçuk, salgın şartları nedeniyle bu personelin sayısında artışa gidildiğini belirtti. Okullarla ilgili bütün ihtiyaç kalemlerinin tek tek çıkarıldığını ve il, ilçe, okul düzeyinde nelere ihtiyaç duyulduğunun somut olarak ortaya konulduğunu anlatan Ziya Selçuk, buna uygun şekilde okullara mali destek vermek ve diğer teknik destekleri sağlamak için de gereken planlamaları yaptıklarını, bu hafta içinde il müdürleriyle de bir toplantı yapacaklarını açıkladı.

 

Haber / Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10