Kumar bağımlılarına ücretsiz danışmanlık desteği verilecek

Tütün, alkol, madde, teknoloji bağımlılarına ve yakınlarına, ücretsiz psikolojik ve sosyal hizmet desteği veren Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) bünyesindeki danışmanlık alanlarına kumar bağÄ

Tekirdağ 18.08.2020 16:49:00 0
Kumar bağımlılarına ücretsiz danışmanlık desteği verilecek

 

 

YEDAM’lara artık kumar bağımlıları ve yakınları da başvurarak danışmanlık alabilecek. Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı, kumar bağımlılığını faaliyet alanlarına ekleyen şubelerden birinin de Tekirdağ YEDAM olduğunu ifade ederek “Yeşilay olarak bir asırdır bağımlılıklarla mücadelemizi sürdürüyor; Tekirdağ YEDAM bünyesinde de bağımlılıklarından kurtulmak isteyenlere ve yakınlarına danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Bugüne kadar bu hizmetlerimizden tütün, alkol ve madde bağımlılığı bulunan kişiler yararlanabiliyordu ancak artık danışmanlık alanlarımız arasına kumar bağımlılığını da eklemekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

 

“AİLELERİNİ DE BİLGİLENDİRECEĞİZ”

 

Diğer bağımlılık türlerinde olduğu gibi bağımlı kişilere bağımlılıklarından kurtulmaları ve tekrar başlamamaları için yöntemler öğretmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Soykırlı, “Öfke kontrolsüzlüğü, kaygı gibi ruhsal sorunlar yaşıyorsa bunların düzelmesi için psikolojik destek vereceğiz. Nasıl davranmaları gerektiği konusunda ailelerini de bilgilendireceğiz. Bu konuda sorun yaşayanları merkezimize başvurmaya davet ediyoruz” dedi.

 

21 MERKEZDE DEVREYE ALINIYOR

 

Türkiye’nin 44 ilinde ve Kıbrıs’ta toplam 53 YEDAM’ın bulunduğunu belirten yetkililer, “Kumar bağımlılığı danışmanlığı ilk olarak 21 merkezde devreye alınıyor. Bağımlılığa sahip kişiler ya da çevresinde bağımlı birinin olduğundan şüphe edenler YEDAM’a 444 79 75 numaralı Danışma Hattı'nı arayarak ulaşabiliyor” dedi.

 

Haber / Harun PEHLİVAN

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10