Öztrak gündemi değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na a

Tekirdağ 18.08.2020 18:24:00 0
Öztrak gündemi değerlendirdi

 

 

“Arsız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş” sözünü anımsatan Öztrak, “Hakkı, hukuku, adaleti yok eden tek adam vesayet rejiminin iki yılı doldu. Bu iki yılda; hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığı yok edildi. Edepsiz edepliyi, haksız haklıyı bastırmak için elinden geleni ardına koymadı. Saray OHAL şartlarında yaptırdığı gayrimeşru, mühürsüz anayasa referandumuyla bir vesayet düzeni kurdu. Yürütmeyi tekeline aldı. Yasamaya pranga vurdu. Yargıyı kendisine karşı olanlara karşı kullanılacak bir silaha çevirdi. Yargıda FETÖ taktiklerini sürdüren, yargıyı kendi vesayet rejiminin koltuk değneği haline getiren saray sayesinde, bugün ülkede yargıya güven dip seviyede. Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın ifade ettiği şekliyle, yasaların herkese tarafsız ve adil uygulandığını düşünenlerin oranı 2018 itibariyle sadece yüzde 38. Bu yıllar ilerledikçe giderek düşüyor” dedi.

 

TAZMİNAT DAVASIYLA İLGİLİ DE KONUŞTU

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı 2 milyon liralık tazminat davası ile ilgili de konuşan Öztrak “Saray, yandaş yargıyı kullanarak açtığı yeni bir tazminat davasıyla Sayın Genel Başkanımızı köşeye sıkıştıracağını düşünüyor. Ortaya atılan gerekçe ise Sayın Genel Başkanımızın dün bir gazeteye verdiği röportaj, bu röportajda Erdoğan ve ailesinin mal varlığı hakkında söylediği sözler. Ne kadar tazminat istiyor? 2 milyon TL. Parayı gerçekten alın teriyle kazanan biri, 2 milyon TL’nin ne demek olduğunu bilir. Milletimizin hem feraseti derindir, hem de kültürü engindir. Böyle durumlar için Anadolu’da; “Sen ya para saymasını bilmiyorsun ya da hayatında hiç sopa yemedin” derler” ifadelerini kullandı.  Öztrak “Hukuk ise bunu mevzuatla ve içtihatla söyler. Hukuka göre manevi tazminatın miktarı, bir taraf için zenginleşme yaratmayacak şekilde belirlenir. Bu dava sadece bu nedenle bile en baştan reddedilmelidir. Eğer bu dava kabul edilirse, mahkemenin 2 milyon TL’nin “Sarayın kibirli kişisinde bir zenginleşme yaratmayacağını” kabul ettiği anlamına gelir. 2 milyon TL ile Erdoğan ailesinin zengin olamayacak kadar büyük bir serveti olduğunu bu durum ortaya koyar. Yani Erdoğan’ın açtığı dava kabul edilmese de, kabul edilse de, her iki durum da Genel Başkanımızın haklılığını kanıtlar” dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10