Çorlu'da koronavirüs denetimi

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği koronavirüs genelgesi kapsamında, tüm yurtta olduğu gibi Çorlu'da da halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde denetim yapıldı.

Çorlu 19.08.2020 18:50:00 0
Çorlu

 

 

İçişleri Bakanlığı'nın kororanavirüs tedbirleri kapsamında 'Sağlık için, hepimiz için' sloganıyla ülke genelinde başlattığı denetimlerler kapsamında Çorlu’da da Kaymakam Cafer Sarılı, Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Türk'ün de katılımıyla denetim yapıldı.

 

KURALLARA UYULUP UYULMADIĞI KONTROL EDİLDİ

 

Atatürk Meydanı, Kemalettin Mahallesi Omurtak Caddesi üzerindeki iş yerleri denetlenirken, sosyal mesafe, maske kullanımı, dezenfektan ve temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar gençlerin maske takmadığını ifade ederek, buna çözüm bulunmasını istedi. 65 yaş üstü vatandaşların bu talebi üzerine Kaymakam Cafer Sarılı “Gereği yapılıyor, kurallara uymayanlara para cezası kesiliyor” dedi.

 

“NETİCESİNİ OLUMLU YÖNDE ALIYORUZ”

 

Bugün büyük denetimlerin 3’üncüsünü gerçekleştirdiklerini belirten Kaymakam Sarılı “Daire müdürü arkadaşlarımla beraber çarşı alanında hem esnaflarımıza hayırlı işler diledik, hem vatandaşlarımızla konuştuk. Bugün Çorlu’muzda tam 29 tane ekip sahada. 29 ekip denetim yapıyor. Temizlik, maske ve mesafe konularında esnaf arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın uyup uymadığı konusunda bir denetim yapıyor. Gördüğümüz kadarıyla Çorlu’muzda, geçtiğimiz hafta da bunu görmüştük, bu hafta da bunu gördük. Çorlu’muzda nerdeyse yüzde 100’e yakın bir kurallara uyma söz konusu. Zaten bunun neticesini de olumlu yönde alıyoruz” dedi.

 

“KOLEKTİF ÇALIŞMAYI GEREKTİREN BİR HUSUS”

 

Bazı gençlerin kurallara uymadığını gördüklerini, onlara da gerekli uyarıları yaptıklarını kaydeden Sarılı “İnşallah elbirliğiyle önce Çorlu’muzdan, sonra ülkemizden Türkiye’mizden, sonra da dünyadan koronavirüs belasını defedeceğiz. Bu kolektif çalışmayı gerektiren bir husus. Bu denetimlerimiz devam edecek. Her gün zaten denetimimiz var. Ancak büyük denetimler haftada bir oluyor. Büyük denetimimizin 3’üncüsünü gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız bu denetimlerden çok memnun. Vatandaşlarla konuştuğumuzda bu denetimlerin her gün olmasını istiyorlar. Ama tabi bu kamu görevlilerinin bunun dışında yapması gereken görevler de var. Her gün ilçemizde denetim yapan, sadece bu işle görevlendirilen arkadaşlarımız da var” dedi.

 

“ZAFER BİZİM OLACAK”

 

Denetimlerin devam edeceğini dile getiren Sarılı, vatandaşlara güvendiklerini belirterek “İnşallah zafer insanlığın olacak, bizim olacak” dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10