Çerkezköy'de 'Sağlık için hepimiz için' denetimi

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında "Sağlık İçin, Hepimiz İçin" sloganıyla tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de denetimler yapÄ

Çerkezköy 19.08.2020 19:06:00 0
Çerkezköy

 

Saat 09.00’da başlayan denetimler kapsamında Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, polis, jandarma ve zabıta ekiplerinin yer aldığı ekip de Malkoçoğlu Caddesi, Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi, Hükümet Caddesi, Hayri Batur Caddesi ve Küçük Sanayi Sitesi’nde denetim yaptı. 

 

 

MASKE TAKMAYANLAR HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

 

İşyerlerini tek tek denetleyen Kaymakam Atilla Selami Abban, işyeri sahiplerini sosyal mesafe, hijyen ve maske konusunda uyardı. Süpermarket, manav gibi vatandaşların yoğun olarak bulunduğu işyerlerinde maske takmayan personeller ve maske takmayan müşteriler hakkında işlem yapıldı. 

 

 

VATANDAŞLAR UZUN KUYRUKLAR NEDENİYLE TEPKİ GÖSTERDİ

 

Kaymakam Abban Malkoçoğlu Caddesi’nde bulunan PTT Şubesi’ni de denetlerken, sıra bekleyen vatandaşların uzun kuyruklar nedeniyle tepki göstermesi üzerine PTT görevlileri ile görüştü.  Çerkezköy’deki mahalle şubelerinin bir kısmının kapalı olmasından dolayı yoğunluk yaşandığını ifade eden PTT görevlileri, mevcut şubelerinde de çalışan personelin eksik olduğunu ifade etti. 

 

 

MASKE UYARISI

 

2 saat boyunca beraberindeki ekiple birlikte Çerkezköy’de sokak sokak dolaşarak denetim yapan Kaymakam Abban, sokakta maske takmayan vatandaşları da uyarırken, görevliler de maskesi olmayanlara maske verdi. 

 

DENETİMLER ÖĞLEDEN SONRA DA DEVAM ETTİ

 

Kaymakam Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, polis, jandarma ve zabıta ekiplerinin yer aldığı ekip öğleden sonra da Veliköy ve Kızılpınar Mahallelerinde denetim yaptı. Öğleden sonraki denetimlere Veliköy’den başlayan Kaymakam Abban ve beraberindeki ekip, işyerlerini tek tek denetleyerek kurallara uyulup uyulmadığını kontrol ederken, işyeri sahipleri ve vatandaşlar, koronavirüsle mücadelede büyük önem taşıyan maske, sosyal mesafe ve hijyen konularında uyarıldı. 

 

 

 

KIZILPINAR’DA DENETİM

 

Veliköy Mahallesi’nin ardından denetimler Kızılpınar Mahallesi’nde devam etti. Kızılpınar’da işyerlerini tek tek denetleyen Kaymakam Abban, işyerinde maske takmayan işyeri sahipleri ve çalışanlar ile işyerlerine maskesiz giren müşteriler hakkında işlem yapılması talimatını verdi. Kaymakam Abban, işyeri sahipleri ve işyeri sahiplerini maske konusunda uyarırken, maskesiz müşterilerin de içeriye alınmamasını istedi. 

 

Haber  / Şaban KARDEŞ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10