Hava kirliliğini önlemek adına yapılabilecekler konuşuldu

Çorlu Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu'nda görev alan meclis üyeleri son zamanlarda kentimizde etkisini hissettiren kötü kokular nedeniyle çalışmalarını sürdürüyor. Komisyon üyeleri, vatanda?

Çorlu 21.08.2020 16:51:00 0
Hava kirliliğini önlemek adına yapılabilecekler konuşuldu

 

 

Çorlu Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu’nda görevli Çorlu Belediyesi Meclis Üyeleri Alev Ateş Türk, Bilun Karaevli Ertok ve Muzaffer Birdal Çorlu’da artan koku şikâyetleri üzerine; Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Yalçın Karaca, ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü İhsan Yüksel, İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Gamze Varol, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Cemal Polat ve Trakya Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Murat Sevgi’yi ziyaret etti. Komisyon üyelerinin kokuyla ilgili vatandaşların şikayetlerini dile getirdiği ziyaretlerde Çorlu’da hava kirliliğine sebep olan etmenleri önlemek ve azaltmak adına yapılabilecekler masaya yatırıldı.

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

 

Çorlu’daki hava kirliliği ve oluşan kötü kokuların nasıl denetim altına alınacağı hakkında bilgi paylaşımında bulunulan ziyaretlerde pandemi ile mücadele sürecinde alınması gereken önlemler de konuşuldu. Komisyon üyeleri ziyaretlerin verimli geçtiğini belirterek, “Vatandaşların sağlığını gözeterek farkındalık yaratmak ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakabilmek adına çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10