Kapaklı'da EBA destek noktaları kuruluyor

2020 - 2021 eğitim ve öğretim yılı için geri sayım başladı. Pandemi sebebiyle eğitim 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan başlayacak. Okullarda hazırlıklar devam ederken, bakanlık tarafından okullarda EBA deste

Kapaklı 25.08.2020 17:05:00 0
Kapaklı

 

 

Evinde interneti ya da bilgisayarı olmayan öğrencilerin de EBA sistemini kullanabilmesi için harekete geçen Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara destek noktaları kurdu.

 

İLK NOKTA BAHÇEAĞIL’DA KURULDU

 

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı 31 Ağustos tarihinde açılacak ve salgın nedeniyle 21 Eylül tarihine kadar uzaktan eğitim şeklinde devam edecek. Bu süreçte EBA’ya giriş imkanı olmayan ya da giriş yapmakta zorlanan öğrencilere yönelik olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından tüm okullara EBA Destek Noktaları çalışması yapılacağı açıklanmıştı. Yapılan bu çalışmayla, evlerinden EBA’ya giriş imkanı olmayan tüm öğrenciler evlerine en yakın okullarda, okul idarelerinin hazırladığı program dahilinde uzaktan eğitimlerine devam etmeleri sağlanacak. Bu kapsamda, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçerek proje kapsamında ilçede ilk EBA destek noktasını Bahçeağıl İlk-Oratokulunda kurdu.

 

DİĞER OKULLARA DA YAPILACAK

 

Okullarda oluşturulan EBA Destek noktaları ile tüm öğrencilere teknolojik destek sağlanacağını ifade eden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ‘’ Uzaktan eğitim sürecinde evinde bilgisayar ve internet olmayan öğrencilerimiz için okullarımızda EBA Destek noktaları kuruyoruz. Tüm öğrencilerimizin uzaktan eğitimden yararlanmalarını sağlayacağız. Projeyi ilk olarak Bahçeağıl İlk-Orta Okulu’nda kurduk. İlerleyen günlerde ilçedeki diğer okullarımızda da EBA destek noktalarını kuracağız. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10