Tekirdağ TSO Ağustos meclisinde CHP heyetini ağırladı

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hakan Şık başkanlığında yapıldı. Gerçekleşen toplantıya Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TO

Tekirdağ 28.08.2020 18:57:00 0
Tekirdağ TSO Ağustos meclisinde CHP heyetini ağırladı

 

 

Tekirdağ TSO meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi Heyeti’ni ağırladı. Heyette CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Başkan Vekili Münür Karaevli, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar CHP İl ve İlçe Yöneticileri yer aldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tekirdağ TSO Meclis Başkanı Hakan Şık, “Tekirdağ TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’na hoş geldiniz. Sizleri Meclis Divanı adına saygıyla selamlıyor toplantımızın ilimiz ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu ayki toplantımızda CHP Heyetini aramızda, öncelikle Kurultay sonrasında en fazla delege oyunu alarak Parti Meclisi, Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğüne yeniden seçilen İlimiz Milletvekili Faik Öztrak’ı tebrik ediyorum. Yine Parti grubu Yönetim Kurulu Üyesi olan İlhami Özcan Aygun’u da kutluyor başarılar diliyorum. Meclis toplantımıza katılımınızdan dolayı CHP Heyeti’ne ve Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

EKONOMİK GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ

 

Başkan Hakan Şık’ın konuşması sonrasında sırasıyla CHP İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak birer konuşma gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak burada yaptığı konuşmasında, covid-19 salgını sürecinde parti olarak hazırladıkları raporlardan bahsederek güncel konular ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Öztrak konuşması sonrasında Tekirdağ TSO Meclis Üyeleri’nin sorularını cevaplandırdı.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında "Değerli meclis üyeleri, Komite Başkanları; Sizleri şahsım ve kurumum Tekirdağ TSO adına saygıyla selamlıyorum. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın geçtiğimiz günlerde yapılan kurultay sonrasında en çok delegenin oyunu alarak öncelikle parti meclisine girmesi daha sonrasında MYK içerisinde olması ve Genel Başkan Yardımcılığı ile Parti Sözcülüğü görevine devam etmesi bizler için gurur vericidir. Diğer taraftan İlhami Özcan Aygun Vekilimizin Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve yine Candan Yüceer Vekilimizin Parti Meclis Üyeliği görevleri Tekirdağ için önemli gelişmeler olarak değerlendiriyoruz. Bir kez daha bu görevlerinden dolayı Vekillerimizi tebrik ve takdir ediyor bu vesile ile Meslek Odası Mensupları, İş İnsanları olarak gururlandığımızı ifade etmek istiyorum . Diğer yandan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne baktığımızda ise Tekirdağ Milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa Şentop’un TBMM Başkanlık Görevi, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in Ak Parti MKYK Üyeliği, Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül’ün Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyeliği, İyi Parti’den ise Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’ın TBMM Meclis Kâtip Üyeliği görevleri Tekirdağ’ın Türkiye siyasetinde ne kadar önemli görevler aldığını gösteriyor ve Tekirdağ’a verilen önemin bir ifadesi olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Günay " Bu kapsamda Meslek Odası yöneticileri ve iş insanları olarak beklentilerimiz var. Beklentilerimize baktığımızda ise bu kadar güçlü bir siyasi dönemi yaşadığımız zamanda el birliği ile Tekirdağ’ın menfaatine olan projeleri, ortak akıl oluşturularak hep birlikte bunu gerçekleştirmede aktif rol oynamayı diliyor, birlikteliğimizin şehrimize yansımasını arzu ediyoruz. Covid-19 salgınının ekonomi üzerinde etkileri halen devam ediyor. Yaşanılan bu süreçte imalat sanayinin ortaya koyduğu hamleye rağmen perakende ve hizmet sektörlerinde halen eski kapasitenin üyzed 50’sini ancak yakalayabilmiş durumdayız. Öncelikle döviz kurları ve enflasyon odaklı beklentiler siyasi ve jeopolitik risklerin öne çıkartılması, dış finansman kaynağındaki daralma neticesinde bir süredir kısmen yaşanan güven-istikrar beklentisini daha üst düzeye taşımamız gerekiyor.Diğer taraftan yaptığımız çalışmalar kapsamında gelecek ile alakalı e-ticaretin önemini tekrar vurgulamak istiyorum. Bunun içinde her fırsatta ve platformda söylediğim gibi arge, inovasyon, marka ve kurumsallaşma gibi konulara çok önem vermeliyiz.Türkiye’nin bulunduğu stratejik konum itibariyle uluslararası e-ticaretin yeni merkezlerinde bizler olabiliriz. Şimdiden hepimiz bu yönde işletmelerimizin yönetim ve pazarlama anlayışını revize etmeliyiz.Ayrıca Karadeniz’de ki doğalgaz rezervlerinin bulunması ülkemiz açısından son derece değerli bir haber; iş insanları olarak bizleri mutlu etmiştir, heyecanlandırmıştır.Mevsimsel olarak yaz aylarının son günlerini yaşıyoruz. Tarımsal faaliyetlerin genel anlamda iyi olduğu bir sezon yaşıyoruz denilebilir. İnşaat ve türevleri geçtiğimiz birkaç ay maksimum hareketlilik ile geçti fakat konut kredileri faizlerinin yükselmesi konut fiyatlarının artması ile inşaat, imalat sektöründe de durağanlığın başladığını görüyoruz.Tüm dünyanın etkilendiği bir süreçte gelir-gider dengesine dikkat ederek, ensemizi karartmadan çalışmaya, üretmeye, istihdam sağlamaya devam edeceğiz. Bizler iş insanları olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Gelecek sağlıklı günler için yetkililerin açıkladığı kural ve tedbirlere harfiyen uymaya özen gösterelim.Sözlerimi daha da uzatmamak adına öncelikle bu ayki meclis toplantımıza katılan CHP Heyetine, Meclis Üyelerimize ve Komite Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Meclis toplantımızın bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum, saygılar sunuyorum.” dedi.

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Konuşmasının sonunda günün anısına Meclis Başkanı Hakan Şık ve Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay tarafından CHP Heyetine hediye takdimi yapıldı.Meclis Toplantısı; bir önceki meclis kararlarının imzalanması, yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması-müzakereye açılması ve ibrası, 2020 Temmuz Ayı Mizanı ile gelir - gider bütçesi fiili durum raporlarının okunması-müzakereye açılması ve ibrası, gelen-giden evrak, dilek ve temenniler kısmının yapılmasının ardından son buldu.

 

Haber/Harun PEHLİVAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10