Tekirdağ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi

Tekirdağ'da, özgür, bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının önünü açan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. Yılı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Tekirdağ 31.08.2020 08:57:00 0
Tekirdağ

 

 

Törende, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Milletvekilleri Dr. İlhami Özcan Aygun ve Dr. Candan Yüceer, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Garnizon Komutanı Piyade Alb. Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar yer aldı.

 

ÇELENK SUNULDU

 

Tekirdağ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Valilik önünde Atatürk anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesinin çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.8. Mekanize Tugay Komutanlığı Topçu Yüzbaşı Sinan Saltık, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922'de kazanılan Büyük Zaferin 98. yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını ifade ederek "Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusu ile birlikte varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 98 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudreti ile yeniden dirilerek topyekun bir var oluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır" dedi.

 

KARANFİL BIRAKILDI

 

Törenin ardından, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında şehitlerin kabirleri ziyaret edildi.  Ziyarette, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua sonrasında protokol üyeleri tarafından şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakıldı.

 

Haber/Harun PEHLİVAN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10