Tekirdağ'da Adli yıl açılış töreni yapıldı

2020-2121 Adli Yıl açılış dolayısıyla Tekirdağ Valilik binası önünde bulunan Atatürk heykeline çelenk sunuma töreni gerçekleştirildi. Adli yılda hakimlere, savcılara, avukatlara ve adalet teşkilatÄ

Tekirdağ 1.09.2020 19:15:00 0
Tekirdağ


 

Pandemi nedeniyle Yönetim Kurulu düzeyinde katılım gösterilen törene Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ Baro Başkanı Av. Sedat Tekneci, Tekirdağ Adliyesi Hakim ve Savcıları katıldı.

 

DİMDİK AYAKTA DURALIM

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla devam etti. Törende konuşan Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, yeni adli yılda hakimlere, savcılara, avukatlara ve adalet teşkilatının tamamına başarılar diledi. Gül, adaletin tecellisi için fedakarca çalışan yargı mensuplarına teşekkür ederek, "Hukuk devletin toplumsal düzenidir. Dolayısıyla adaletin olmadığı toplumlarda birlik ve beraberlik bozulacak, toplumu bir arada tutacak devlet düzeni sarsılacaktır. Öyleyse adaleti tesis etmek, hakim kılmak devletlerin varlığı için olmazsa olmaz şarttır. Kendimiz ve tüm insanlık için daima adaletin peşinde koşmalıyız ki mazlumların derdine derman olalım ve zalimlerin karşısında dimdik ayakta duralım. İşlerimizde herhangi bir birikmeye sebebiyet vermeksizin, adalet hizmetini hemşehrilerimize sunmaya çalışıyoruz. Unutmayalım ki adalet göğün direğidir o yıkılırsa gökyüzü yerinde duramaz" diye konuştu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10