Suç örgütü operasyonunda 6 tutuklama

Çerkezköy ve Kapaklı'da, 'nitelikli yağma', 'tehdit', 'tefecilik' ve 'silah kaçakçılığı' suçları işlediği belirlenen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 14 şüpheliden 6's

Çerkezköy 5.09.2020 18:47:00 0
Suç örgütü operasyonunda 6 tutuklama

 

 

 Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri yaptığı çalışmada, Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde 'Nitelikli yağma, tehdit, tefecilik, silah kaçakçılığı' suçları işlediği belirlenen şüphelilerin olduğunu belirlemişti. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen çalışmada çeşitli suçlardan tutuklu bulunan 3 kişinin de aralarında bulunduğu 16 şüpheli aylarca teknik ve fiziki takibe alındı.

 

14 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

 

Önceki gün operasyon için düğmeye basan ekipler şüphelilerin evine yaptığı baskında 14 kişi gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda, suç örgütünün mağdurlarına ait çok sayıda senet, not kağıdı, ajanda, sözleşme metinleri, 2 adet 9 milimetre çapındra tabanca, tabancalara ait 40 mermi ele geçirilmişti.

 

6 KİŞİ TUTUKLANDI

 

72 saatlik gözaltının ardından 14 şüpheli geniş güvenlik önlemleriyle önceki gün Çerkezköy Adliyesine getirilmişti. Gün boyu süren soruşturma kapsamında 3 şüpheli savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 11 şüpheli ise mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 5'i adli kontrol şartı ile serbest kalırken, 6 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10