Milletvekili Yel'den Çerkezköy çıkarması

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Yel, bugün Çerkezköy'e ziyaret gerçekleştirerek İlçe Başkanı Kamil Çetintaş'a hayırlı olsun dileğinde bulundu. AK Parti Çerkezköy İlçe TeÅ

Çerkezköy 8.09.2020 18:36:00 0
Milletvekili Yel

 

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Yel, Çerkezköy’de bir dizi ziyaret programı yaptı.

 

“TÜRKİYE ORTALAMASINA GÖRE ÇOK İYİYİZ”

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatında basın mensupları ile soru cevap şeklinde sohbet eden Yel, Tekirdağ’daki vaka sayıları ile ilgili soruları cevapladı. Yel, “Tekirdağ geneline baktığımızda Türkiye genelindeki artışla ters orantımız var. Tekirdağ’da durum daha iyi fakat bu hep böyle kalacak diye bir şey söz konusu değil. Tekirdağ’daki tüm ilçelerimizde kurallara uyulduğunu genel olarak gözlemliyoruz, bu bağlamda tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

İSTEMEZLERSE KARAR ÇIKMAZ

 

Çerkezköy’e yapılması planlanan ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından haftalardır dile getirilen çöp depolama alanı ile ilgili kendisine sorulan soruya yanıt veren Yel, “Ne yazık ki, Cumhuriyet Halk Partililer kendi beceriksiz ve basiretsiz davranışlarını başkalarına yüklemek konusunda marifetliler. Algı yönetimi konusunda Türkiye’nin pek çok bölgesinde gördüğümüz örnekleri bugünde Çerkezköy’de görmüş bulunmaktayız. Çöp işi Büyükşehir Belediyelerine aittir. Çöp konusu ile ilgili Valilikler herhangi bir tavır takınmazlar, belirleyici değillerdir. Büyükşehir Belediye meclisinde bu kararlar alınır ve uygulanır. Büyükşehir Belediye meclisinde çoğunluk CHP’li grupta. Bu bakımdan, büyükşehir meclisi istemezse karar alınamaz. Bu konu ile ilgili valimizle görüştüm, Kızılpınar’da yapılacağını bilmiyordum ama konu ile ilgili karar vericinin Büyükşehir olduğunu hatırlatmak istiyorum. Valiliğe Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görüş bildirir, valilik bu konularla ilgili ısrarcı olmaz” dedi.

 

 

9 IŞIK KİTABI HEDİYE EDİLDİ

 

AK Parti teşkilatından ayrılan Yel ve ilçe yönetimi ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'ı ziyaret ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Çerkezköy Kaymakamlığından ayrılan heyet ardından Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada İlçe Başkan Yardımcısı Alpaslan Karıksız, AK Partili heyeti kabul etti. Siyasi sohbetlerin ardından Başkan Yardımcısı Karıksız, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevine yeni atanan Kamil Çetintaş’a 9 Işık kitabını hediye etti.

 

 

BOZDAĞ ESNAFIN SORUNLARINI YEL'E İLETTİ

 

MHP İlçe Teşkilatından ayrılan AK Partili heyet daha sonra Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ve yönetimini ziyaret etti. Oda Başkanı Bozdağ, Çerkezköy ve Kapaklı’daki esnafların sorunlarını AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Yel’e iletti. Özellikle içkili restoran tarzı işletmelerin açık olup birahanelerin kapalı tutulmasının, kahvelerde oyun oynatılmamasının ve Çerkezköy’de KOSGEB desteklerinin eksikliklerini bizzat Yel’e ileten Bozdağ, esnaflara gerekli desteklerin yapılması gerektiğini ifade etti.

 

 

ESNAFIMIZ KİRA ÖDEYEMİYOR

 

Bozdağ" Esnafımızın durumu gerçekten çok kötü ve kira ödemekte zorlanıyor.  11 Mart’ta başlayıp ülkemizi etkisi altına alan salgında esnafımız büyük sıkıntılar yaşadı. Sağolsun devletimiz verdiği desteklerle esnafımızın yanında oldu fakat bunlar yetersiz. Kapalı olduğu zamanda da esnafımız kira ödemeye, fatura ödemeye devam etti. Hal böyle iken alınan destekler de yetersiz kaldı. Özellikle KOSGEB destekleri konusunda Çerkezköy’e ağırlık verilmesi gerekli. Bir de kahvelerde oyun oynatılmaması ve birahanelerin kapalı tutulması da istihdam ve esnafımızın işgücünün işleyişi açısında sıkıntılar oluşturuyor. Bunlarla ilgili gerekli düzenlemeler yapılacak mı?” diye konuştu.

 

BAZI YASAKLAR KALDIRILIYOR

 

Esnafın sıkıntılarını bildiğini kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel" Aynı problemleri de diğer bölgelerde de gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde görüyoruz. Konuyla ilgili çözüm noktasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve diğer bakanlarla görüşme gerçekleştireceğim.  Sorunların çözümü için gerekli çalışmaları başlatacağız. Tabiki bu dönemde sağlık en önemli önceliğimiz. Süreci atlatıp normal hayata dönmek için çeşitli yasaklar düzenlenirken, bazı yasaklar da kaldırılıyor. Süreç içerisinde diğer kısıtlamaların da bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda kaldırılacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 

 

KOOPERATİFLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

 

Esnaf odasından ayrılan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Kamil Çetintaş ve partililer Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif, Esnaf Kefalet Kooperatifini, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasını ve Yağlı Tohumlar Kooperatifini ziyaret ederek kooperatiflerin sorun ve taleplerini dinledi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10