CHP'nin 97'inci kuruluş yıldönümü Çerkezköy'de kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 97'inci yıl dönümü dolayısıyla Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törende konuşma gerÃ?

Çerkezköy 9.09.2020 15:10:00 0
CHP

 

Dün saat 09.30'da Cumhuriyet meydanındaki programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı,  CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Okan Ermeğan, meclis üyeleri ile partililer katıldı.

 

ÇALENK SUNULDU

 

Günün anısına CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Okan Ermeğan Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İlçe Başkanı Ayfer Dönmez konuşma gerçekleştirdi. Dönmez“ Büyük Atatürk, sayın Genel Başkanım. Temellerini 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923'te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin, bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliye'nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97' nci kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi inşa etmektir. İlke ve Devrimleriniz ile II. yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi'nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehİtlerimizi rahmetle anıyoruz.” İfadelerini kullandı. Programın ardından CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Okan Ermeğan ve gençlik kolları üyeleri  CHP'nin 97'inci kuruluş yıl dönümüne özel bastırdıkları 2 bin adet gazeteyi vatandaşlara dağıttılar.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10