İzolasyona uymayanlar Çorlu KYK'da karantinaya alınacak

Çerkezköy İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan evde izolasyon kuralına uymayanların Çorlu Kredi ve Yurt Kurumunda sürecini tamamlanması kararı aldı.

Çerkezköy 14.09.2020 18:11:00 0
İzolasyona uymayanlar Çorlu KYK

 

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, Kovid-19 hastası veya şüphelisi olup evde izolasyon koşullarını ihlal edenler, karantina süreçlerini yurt ve pansiyonlarda tamamlayacak. Bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderilen "Yurt ve Pansiyonlarda İzolasyon" konulu genelgede, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için alınan tedbirlere ve belirlenen kurallara riayet edilmesinin önem taşıdığı vurgulandı.

 

ABBAN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

 

Bu kapsamda izolasyon konusunun görüşülmesi için Çerkezköy İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında toplandı. Toplantıya Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, İlçe Tarım Müdürü Murat Öner, Serbest Hekim Nurtekin Erol, Serbest Eczacı Necdet Çabuk katıldı.

 

İŞTE ALINAN KARARLAR

 

Çerkezköy İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantının ardından alınan kararları açıkladı. Yapılan açıklamada “ Hakkında izolasyon kararı verilmiş bazı kişilerin tedbirlere aykırı davranarak ikametlerini terk etmek suretiyle halk sağlığını riske attıkları, hastalığın başka kişilere bulaşmasına sebebiyet verdikleri anlaşılmaktadır.Bilindiği üzere 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 72 nci maddesinde yer alan “hasta olanların veya hasta olduğundan şüphe edilenlerin ve hastalığı neşrü tamim eylediği tetkikatı fenniye ile tebeyyün edenlerin fennen icap eden müddet zarfında ve sıhhat memurlarınca hanelerinde veya sıhhi ve fenni şartları haiz mahallerde tecrit ve müşahede altına vaz'ı.” hükmü yer almaktadır.İzolasyon koşullarını ihlal eden ya da izolasyon koşullarını sağlama imkanı olmayan/ kalacak yeri olmayan kişilerin ve geçici nitelikte yerlerde konaklayan kişilerin, HES kodu alamayıp kalacak yeri olmayan izole olması gereken yolcuların,  izolasyon süreçlerini geçirmek/tamamlatmak üzere Çorlu Kredi ve Yurt Kurumunda izolasyon sürecini tamamlamalarının sağlanması ve nakille ilgili koordinasyonun Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğünce yürütülmesine, Çorlu Kredi ve Yurt Kurumunda izolasyon sürecini geçirmesi gereken kişilerin, yurda nakillerinin Çerkezköy Devlet Hastanesi izole aracı ile sağlanmasına, karantina koşullarına uymayan/yurtta izolasyon sürecini tamamlaması gereken kişilere ilişkin Kaymakamlığımıza bilgi verilmesine, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan tüm kararların ilçemizde aynen uygulanmasına; oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

 

Haer/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10