Türkiye'nin dört bir yanındaki çocuklarla buluşacaklar

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren BSH Türkiye'nin, öğrencilere 21. Yüzyıl becerilerini kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Makers of Tomorrow (Geleceği Kodlayanlar) projesinde yeni d

Çerkezköy 18.09.2020 20:09:00 0
Türkiye

 

Türkiye’de Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markalarıyla üretim yapan ve geleceği şekillendiren teknolojilere imza atan BSH Türkiye’nin, çocukların ve gençlerin 21. Yüzyılın temel becerileriyle donanmalarına destek vermek amacıyla hayata geçirdiği Makers Of Tomorrow (Geleceği Kodlayanlar) projesinde yeni dönem 17 Eylül’de başladı.

 2017 YILINDA BAŞLADI

BSH Grubu’nun dünya çapındaki en büyük üretim merkezi ve en önemli üç Ar-Ge Merkezinden biri olan Çerkezköy Üretim Tesisleri’nde kurulan BSH Makers Lab’de (Kodlama Laboratuvarı), Aralık 2017’den bu yana, Kodluyoruz Derneği ile ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik kodlama, elektronik, robotik, 3D tasarım, mobil uygulama geliştirme ve algoritmik düşünce alanlarında eğitimler veriliyor. Çocuklar ve gençler yaş gruplarına uygun olarak Scratch, mBlock, Arduino IDE ve App Inventor programları ile algoritmik düşünce ve kodlamaya giriş yaparken kendi uygulamalarını da geliştirebiliyor.

 47 FARKLI ETKİNLİK ODAĞINDA ONLİNE EĞİTİM VERİLEEK

Makers of Tomorrow ile Tekirdağ'da 10 ilköğretim ve ortaöğretim kurumu ile yakın iş birliğiyle yürütülürken, 23 Nisan’dan itibaren etkili olan pandemi şartları nedeniyle makersoftomorrow.online platformu üzerinden tüm Türkiye’deki çocuklara ve gençlere ücretsiz olarak kodlama eğitimi verilmeye başlandı. Proje kapsamında 17 Eylül’de başlayan yeni dönemde, 47 farklı etkinlik odağında online eğitim verilecek.

 EĞİTİMLERİ EVLERİNDE ALACAKLAR

BSH yetkilileri yaptıkları açıklamada “ Bu yıl önemli bir yenilik olarak, Türkiye’de 14 şehirden toplam 27 farklı kardeş okul ile atölye çalışmaları yapılacak. Bu atölyeler ile Amasya, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde, Samsun, Şanlıurfa ve Tokat’tan öğrencilerle online olarak bir araya gelinecek, çocukların ve gençlerin kendi malzemeleriyle bu eğitimleri evlerinde alabilmeleri sağlanacak” dedi.

HER YIL BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILMASI HEDEFLENİYOR

makersoftomorrow.online platformu üzerinden verilen tüm eğitimlerin online ve ücretsiz olacağını kaydeden yetkililer “ Çocuklar ve gençler isterlerse kendileri öğrenebilecek, takıldıkları yerleri ise soru-cevap bölümünden proje yetkililerine iletebilecek. Öğretmenler ve veliler de kendi çocukları ve öğrencileriyle birlikte bu etkinliklere katılabilecek. Bugüne kadar 3 bine yakın katılımcıya eğitim verilen projeyle her yıl bin yeni öğrenciye ulaşılması, eğitim almış öğrencilerle de yoğunlaştırılmış eğitimlere devam edilmesi planlanıyor. BSH Türkiye’nin tüm markaları ve departmanları ile gönüllülük esasıyla yürüttüğü proje hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için makersoftomorrow.online sayfasını ziyaret edebilirsiniz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10