Artan maliyetler karşısında fırıncı esnafımız eziliyor

Kapaklı Fırıncılar Derneği geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında, bölgedeki fırıncı esnafının gündemi ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Resmi ola

Kapaklı 28.09.2020 18:31:00 0
Artan maliyetler karşısında fırıncı esnafımız eziliyor

 

Kapaklı Fırıncılar Derneği geçtiğimiz gün dernek binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

ERZAK YARDIMLARINDA BULUNDUK

Toplantıda konuşan Kapaklı Fırıncılar Derneği Başkanı Mustafa Sandıkçı ‘’Amacımız kaliteli, doğal ve hijyen şartlarına uygun ekmek üreterek halkımıza en iyi hizmeti vermektir. Resmi olarak 15 Eylül’de kurulmamıza rağmen pandemi sürecinde de ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koştuk. Dernek olarak sosyal sorumluluk kapsamında okullarımızdan gelen talepler doğrultusunda kütüphane kurumları ile ilgili birçok projeye destek veriyoruz. Yine Ramazan ayında özellikle pandemi sürecinde kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalar kapsamında her gün 1.500 ekmek vererek sürece katkıda bulunduk. Vatandaşlarımızın yardımıyla askıda ekmek uygulamasını başlattık. Artık ilçemizde 365 gün ihtiyaç sahiplerine ekmek vermekteyiz. Yine Ramazan ayında 150 koli erzak dağıtımı yaptık” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Meslek odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarına seslenen Sandıkçı”  Büyüyen ve gelişen Kapaklımızda her meslek kuruluşunun bir araya geldiğine inandığım STK’ların çoğalması ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir şehir olması adına biz fırıncılar olarak görevimizi yaptık. Diğer meslek odaları ve kuruluşlarının da adım atmasını bekliyoruz. Kamuoyunda bazı yanlış anlaşılmalar ve algılamalar mevcut. Özellikle ekmek zamlarına genelde tepki gösteriliyor. Biz bunların farkındayız, artan maliyetler karşısında fırıncı esnafımız ezilmektedir. Bundan dolayı zam yapmak zorunda kalıyoruz. Son olarak dernek kurma çalışmalarımızda bizlere destek veren Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10