Çerkezköy meclisi ilk oturumu tamamladı 

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Ekim ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı'nda Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Doku

Çerkezköy 1.10.2020 19:52:00 0
Çerkezköy meclisi ilk oturumu tamamladı 

   Pandemi koşulları nedeni ile Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan Meclis Belediye Meclis toplantısında ilk olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 04.09.2020 gün ve 32 sayılı 2021 Yılı Performans Programı hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 04.09.2020 gün ve 30 sayılı 2021 Mali Yılı Gelir Tarifesi hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, incelenmek üzere Tarife Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

GELİR VE GİDER BÜTÇESİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin 3. maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2021 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi hakkındaki müzekkeresinin Plan ve Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, gündemin 4. maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2021 Mali Yılı’nda uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara verilecek ücretin tespiti hakkındaki müzekkeresi ile yine Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 04.09.2020 gün ve 31 sayılı 2021 Mali Yılı’nda Zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretinin tespiti hakkındaki müzekkeresi görüşülerek Tarife Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 6. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 2 adet Belediye hissesi satışı hakkındaki müzekkeresi görüşülerek incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 2 adet hisse satışının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün  23.09.2020 gün ve 82 sayılı plan değişikliği hakkındaki müzekkeresi ile yine İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 23.09.2020 gün ve 83 sayılı plan değişikliği hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

AMACIMIZ ORTAK NOKTADA BULUŞMAKTIR

 

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Fen İşleri Müdürlüğü’nün 25.09.2020 gün ve 82 sayılı Kent Estetik Komisyon Kararları hakkındaki müzekkeresinin görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Kent Estetik komisyonunda 10 maddelik tavsiye kararı aldık. Kasım meclisine kadar komisyonun bu çalışmaları yapması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Esnaf Odası ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek bilgilendirmede bulunduk. Önümüzdeki günlerde de siyasi partilerimizi de ziyaret ederek bunları anlatacağız. Amacımız hep birlikte ortak noktada buluşmaktır. Bu projede ilçenin iki ana caddesinin ana arterlerinde alt yapı ile birlikte çıkmalar ve tabelalar ortadan kalkacak” dedi. Kent Estetik Komisyonu’nun aldığı 10 maddelik tavsiye kararlarının okunmasının ardından gündem maddesinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesi ile sona erdi.

 

İKİNCİ OTURUM 7 EKİM’DE YAPILACAK 

 

   Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Komisyonlara gönderilen konuları görüşmek için 7 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10