Bakan Yardımcısı Demircan Tekirdağ'da incelemelerde bulundu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Tekirdağ'da bir dizi ziyaret ve tarihi alanlarda incelemelerde bulundu.

Tekirdağ 2.10.2020 19:41:00 0
Bakan Yardımcısı Demircan Tekirdağ

 

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Marmaraereğlisi’ne gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, ilçedeki programının ardından Marmaraereğlisi Belediye’sini ziyaret etti. Belediye Başkanlık Binası girişinde Belediye Başkanı Hikmet Ata, başkan yardımcıları ve birim müdürleri tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Demircan, daha sonra Başkanım Hikmet Ata ile bir süre sohbet etti.

MUAZZAM BİR TARİHE SAHİPTİR

Bakan Yardımcısı Demican'ı, Marmaraereğlisi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hikmet Ata, kendisine başta Arkadeniz Projesi olmak üzere Perinthos Bazilikası, Deniz Feneri, Sur Duvarları, Ayazma ve Omurça Çiftliği gibi ilçede hayata geçirmeye hazırladıkları projelere ilişkin bilgiler verdi. Marmaraereğlisi’nin tarihi dokusunu koruyarak, bölgenin turizme açılması için oldukça titiz bir çalışma yürüterek projelerini hazırladıklarını ifade eden Başkan Ata; ’’İlçemiz, İnsanlığın varoluşu ile başlayan ve yakın tarihimizi de içine alan birçok medeniyete ev sahipliği yapmış muazzam bir tarihe sahiptir. Şu ana kadar belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalarla belli bir aşama kattettik. Bu bölgeyi turizme kazandırmak için çeşitli örneklerden de faydalanarak proje çalışmaları yürütüyoruz. Bu konuda bakanlığımızın bizlere sağlayacağı destekle dünyaya örnek olacak bir projeye imza atacağımıza inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Demircan ise bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı Başkan Ata’yı kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

BİLGİLER ALDI
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Tekirdağ ziyaretine Marmara Ereğlisi ilçesindeki tarihi ve turistik yerlerde incelemelerde bulunarak başladı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu'nun karşıladığı Demircan, tarihi yerlerin son durumu hakkında bilgi aldı. İl merkezine geçen Demircan, valilik, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan'ı ziyaretinden sonra Rüstempaşa Camii'nde cuma namazı kıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Demircan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu'ndan kütüphane hakkında bilgi alıp, kitap okuyan çocuklarla sohbet etti.

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10