İlçe müftülüğünden Kaymakam Abban'a ziyaret

Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş müftülük personeli ile birlikte, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'ı makamında z

Çerkezköy 7.10.2020 13:15:00 0
İlçe müftülüğünden Kaymakam Abban

7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İlçe Müftüsü Sayın İdris Çatmakaş ve beraberindeki din görevlileri,  Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban‘a çiçek takdim eden İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl bir temanın ön plana çıkarıldığını, haftanın bu yılki temasının ise  “Cami ve İlim” olduğunu ifade ederek tema  ile ilgili genel bilgiler sundu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

 İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş ve beraberindeki heyete ziyaretleri dolayısıyla teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban,  ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, yapmış olduğu konuşmalarında; " 1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri haftanızı kutluyorum. Camiler kendini ziyaret edenleri hep kucaklayan ve kendine yöneleni asla kendi dışında bırakmayan bir yuvadır. Bu anlamda camilerimizin her biri aynı zamanda bir ilim ve eğitim müessesesi ve irfan merkezidir. Camiler aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir. Vatan sevgisinin, milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocaklarımızdır. Camiler aynı zamanda birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz, yoksul, dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerdir. Camiler ve Din görevlileri Haftası vesilesiyle din görevlilerimizin haftasını tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Haber/Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10