Akay: Kente güzel bir görünüm kazandıracağız

Geçtiğimiz günlerde Ordu'ya bir ziyaret gerçekleştiren Belediye Başkanı Vahap Akay, izlenimlerini değerlendirdi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Akay, kente daha güzel bir görünüm k

Çerkezköy 8.10.2020 17:58:00 0
Akay: Kente güzel bir görünüm kazandıracağız

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay geçtiğimiz gün Ordu’ya gerçekleştirdiği ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

Hayata geçireceği proje ile ilgili bazı illere ziyaret yaparak incelemelerde bulunduğunu kaydeden Başkan Vahap Akay “Sadece zemin uygulaması değil aynı zamanda tabela düzenlemeleri ile ilgili de bir çalışma yapmışlar. Bir sokakta ne kadar tabela varsa hepsini düzenlemişler, tek tip yapılmış, bina aynı renk boya yapılmış. Ne gibi işlemler yapmışlar bizler bunlara baktık. Gri mermerden yapılmış. Bizim amacımız da belli ölçülerde ve kriterlerde tabela oluşturmak. Güzel bir uygulama yapmışlar. Nasıl yapmışlar bunları sorduk, aydınlatmalara baktık. 2 mimar arkadaşımızla birlikte çalışmalara başladık” dedi.

 

ESNAF BUZDOLABI KOYUYOR

 

Çerkezköy’de de aynı çalışmayı yapmayı planladıklarını kaydeden Akay “ Yaptığın her şey risk aslında. Mutlaka esnaf kısa vadede sıkıntı çekecek. Ama işin sonunda ben bu caddedeki yaya trafiğini arttırınca işler rayına girecek. Söylemek gerekirse artık iş çığırından çıkmıştır. Esnaflar artık buzdolaplarını dışarı çıkarmaya başladı, kaldırımda yürüyecek yer kalmadı. Buna bir şekilde çözüm bulunacak” dedi.

Önümüzdeki günlerde 56 esnafa tebligat göndereceklerini kaydeden Akay “ 32 alt bodrum kullanan esnafımıza mevzuata aykırı olarak kullanım olduğu için tebligat gönderdik. 24 esnafımıza da üst katta mevzuata aykırı kullanım için tebligat gönderdik. Şimdi önümüzdeki yıl içinde tabela düzeninizi belli kriterlere göre oluşturmalarını isteyeceğiz. Bugün yapın demiyoruz ama yıl içinde bitmesi gerekiyor. Ruhsat değiştirince tabelanın ölçüsü bu, kullanım alanı bu diye kriterlerimizi söyleyeceğiz. Tabelalar düzelecek, binalar boyanacak. Mecliste bununla ilgili karar da çıktı. Bir şekilde yapılacak, yapmama gibi bir şansları yok” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10