Çolpan'dan 'Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanları' açıklaması

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, Ali Osman Çelebi Bulvarı üzerinde yapımı devam eden 'Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı' ile ilgili açıklama yaptı. Çolpan, tanım dı?

Çorlu 13.10.2020 18:08:00 0
Çolpan

Çorlu'da 'Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı' ile ilgili olarak yapılan müracaatları değerlendiren ve gelen taleplere istinaden açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, kanun ve yönetmeliklere uymayan hiçbir çalışmaya müsaade etmeyeceklerini belirtti.

 

 “HALKIMIZ MÜSTERİH OLSUN”

 

Belediye Başkan Yardımcısı Çolpan, “Çorlu'muzun imar uygulama planlarında 'Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı' olarak belirlenmiş bölgelerde Belediye Başkanlığımıza yapılan müracaatlar kapsamında imalathane amaçlı yapı inşaat ruhsatları düzenlenmiş ve düzenlemeye devam edilmektedir. Özellikle Ali Osman Çelebi Bulvarı'nda sağ ve sol kısımlarda yoğunlaşan ve inşaat çalışmaları devam eden bu tür yapıların gelecekte sanayi sitesi benzeri oluşumlara neden olacağı varsayımıyla vatandaşlarımızın tedirgin olduğu anlaşılmaktadır. Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı, 03.07.2017 tarih ve 30113 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin tanımlar başlıklı 4. Maddesinin 1. Fıkrasının zz alt bendinde yapılmış ve bu alan, ‘Çevre sağlığı yönünden tehlike oluşturmayan imalathanelerin, parlayıcı ve yanıcı madde içermeyen depoların, toptan ticaret pazarlama ve depolama alanlarının, konaklama tesislerinin, lokantaların, halı saha, tenis kortu gibi açık spor tesisleri ve düğün salonunun yapılabileceği çalışma alanları’ şeklinde tanımlanmıştır. Söz konusu yapıların faaliyet konuları bu tanımda yapılmış olup, bu tanım dışında kalan herhangi bir faaliyete müsaade edilmesi asla söz konusu değildi. Halkımız müsterih olsun. Kendilerini tedirginliğe iten sanayi sitesi ve benzeri oluşumlara bu bölgelerde müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10