Tezgahlarda palamut bolluğu yaşanıyor

1 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçı tezgahlarını dolduran palamut,  geçen yıla göre daha uygun fiyatla balık tezgâhlarının ve  sofraların gözdesi oldu. Çerkez

Çerkezköy 19.10.2020 08:15:00 0
Tezgahlarda palamut bolluğu yaşanıyor

 


Çerkezköy’de  yaşanan balık bolluğu hem esnafı, hem de vatandaşın yüzünü güldürdü.Balıkçılar, palamutları büyüklüğüne göre tanesi 10 ile 20 TL arasında satıyor.


BOLLUK YAŞANIYOR 


Bu yıl balık bolluğu yaşadıklarını kaydeden Karadeniz Balıkçılık İşletmecisi  Cenk Diş, “Av sezonunun açılması ile birlikte fiyatların da normal olması herkesin sofrasında balığın yer almasını sağladı. Bu sezon son üç yılın en bol Palamut bolluğunu yaşıyoruz. Ve önümüzdeki günlerde havalar serinleyince çok daha bol palamut olacak.  Fiyatı da bugünkünden aşağıya düşecek. Palamut’un faydası çoktur. Özellikle küçük çocuklarda palamutun içerisinde bulunan siyah damar, çocukların gelişmesine çok faydalıdır.  Bu nedenle halkımızın bu yıl bol bol palamut ve diğer balık cinslerini tüketmesini tavsiye ediyorum. Palamut balığını tanesine göre 10-20 TL arasında satıyoruz” dedi.


VATANDAŞ ÇİNEKOP’U BEKLİYOR 


Diş “ Balıkçılar olarak son yılların en bol sezonunu yaşıyoruz. Palamutta yaşanan bolluğun bir dezavantajı ise seneye böyle bir bolluğun olmayacak olmasıdır. Vatandaşlarımız bu yıl ucuzken bol bol tüketsinler. Vatandaşlarımız palamut dışında mezgit, sardalyeye ilgi gösteriyor. Özellikle vatandaşlarımız çinekop’u hasretle bekliyor. Önümüzdeki haftalarda bol bol çinekop’ta tezgahlarda olacaktır" diye konuştu.

 


HAMSİ KİLO 25 TL 


Balık tezgahlarında kıyıköy palamut 10-20 TL, barbun 50 TL, zargana 40 TL, hamsi 25 TL, istavrit 30 TL, mezgit 20 TL, Somon kilo 110 TL, deniz çupra 90 TL, sardalye 20 TL, levrek tane 20 TL, çupra 20 TL, çinekop ise 65 TL’den satılıyor. 


Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10