Çorlu'da "kadına şiddete hayır" resmi 

Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin artması üzerine çalışma başlatan Çorlu Belediyesi, konuyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla kent içinde yer alan bir trafoya "Kadına şiddete hayÄ

Çorlu 20.10.2020 16:46:00 0
Çorlu

Çorlu'da toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla trafolara çizilen resimlere bir yenisi daha eklendi. Kadına yönelik şiddetin her geçen gün artması üzerine Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serigrafi ekibince bir trafoya çizilen resimde, bu şiddetin son bulması yönündeki temenni dile getirildi. Trafo duvarında yer alan resimde gözü yaşlı şiddet mağduru bir kadın görülürken, “Bir kadının gözyaşları altın kadar değerlidir” yazısı yer alıyor. Duvarın diğer yarısında ise şiddete uğrayan bir kadının çizimi ve altında da “Bir kadına tekme atmak yalnızca karnındaki bebeğin hakkıdır. Kadına şiddete hayır!” yazıyor. 


KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DUR DİYELİM! 


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Kadına şiddete her zaman hayır diyoruz. Pankartlar açıyor, sosyal medyalarımızdan şiddetin artık son bulması yönünde paylaşımlar yapıyoruz. Fakat bunlar yeterli olmuyor" ifadelerini kaydetti. Kadına şiddet uygulayan cani şiddeti kınadığını belirten Sarıkurt, "Bu mantıkla yola çıkarak, ekiplerimizle birlikte kentimizde kadına yönelik şiddeti kınayan izler bırakmak istedik. Gelin hep birlikte kadına şiddete dur diyelim. Duvar resimlerimiz yalnızca birer resim olarak kalmasın, hayatımızın her noktasında iz bırakan birer ilke olsun. Temennim şudur ki şiddet yalnızca duvarlarımızda silik bir iz olsun” şeklinde konuştu.


MASKE UYARISI DA YAPILIYOR 


Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serigrafi ekibi tarafından 15 günde tamamlanan çalışma vatandaşların ilgisini çekti. Trafonun sağ duvarında kadına şiddet temalı resimler yer alırken, sol tarafındaki duvara çizilen resim ise pandemi sebebiyle vatandaşlara "Maske takmayı unutmayın" uyarısında bulunuyor. Sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiği vurgulanan resimde, "Yarınlar için maske tak" mesajı veriliyor. 


Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10