TBMM Başkanı Şentop Hayrabolu'da incelemelerde bulundu 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde bir dizi temasta bulunarak, Hayrabolu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ile Organize Sanayi Bölgesini ziyar

Hayrabolu 24.10.2020 16:36:00 0
TBMM Başkanı Şentop Hayrabolu

Hayrabolu’da protokol üyelerince karışlanan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Hayrabolu Güzelce Hasan Bey Camisi'nde cuma namazını kıldı. Şentop, cami çıkışı esnafı selamlayarak "hayırlı işler" dileğinde bulundu. Kızının sağlık sorunları olduğunu belirten bir vatandaşı dinleyen Şentop, sorunun çözülmesi için yetkililere talimat verdi. Şentop daha sonra Hayrabolu Kaymakamı Mehmet Sülün ile Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnanı ziyaret etti.


ÇALIŞMALARI İNCELEDİ 


TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Hayrabolu OSB’yi ziyaret etti. TBMM Başkanı Şentop, Hayrabolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kağıtçı tarafından karşılandı. TBMM Başkanı Şentop, sonrasında müdürlük makamına geçerek Yönetim Kurulu Başkanı Kağıtçı’dan Hayrabolu OSB ile ilgili brifing aldı. Ardından Hayrabolu OSB içerisinde bulunan, inşaatı tamamlanan Hayrabolu OSB Camii’nde incelemelerde bulundu. OSB ziyaretinin ardından Meclis Başkanı Şentop, yapımı devam eden Tekirdağ-Hayrabolu kara yolunda çalışmaları inceleyip yetkilerden bilgi aldı.

 


TEDBİRLERİ ALDIK 


TBMM Başkanı  Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Delibedir Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.Koronavirüsün bütün dünyayı etkilediğini kaydeden Şentop” "Herkes 'Yeterli tedbir aldın, almadın' konusunu tartışıyor. Ülkemizde bu salgından çok etkilendi. Salgın sürecinde herkes zarar etti ama diğer ülkelerle mukayese ettiğimizde, sağlık sistemi bakımından, salgının ekonomiye etkileri bakımından Türkiye süreci en az zararla yürüten ülkelerden birisidir. Bunda başta Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin önceden aldığı tedbirler etkili oldu." diye konuştu.


SAĞLIK ALTYAPISI ÇOK ÖNEMLİ HALE GELDİ 


Bu süreçte sağlık altyapısının çok önemli hale geldiğini kaydeden Şentop” Bu bir virüs, aşısı bulunacak ilacı bulunacak. Ama bundan sonra bunun benzerleri yine insanların peşinde dolaşacak gibi gözüküyor. Hem küreselleşmenin etkisi bu hem de bir taraftan tabiri caizse biyolojik silah şeklinde bu tür mikrop virüs üretmeye dair yapılan bazı çalışmalar var. Bunlar da bazen kontrolden çıkıyor. Bunlar bazen de kasıtlı olabilir. Sağlık altyapısı, sağlık sistemleri ülkelerin gelişmişliklerini gösteren bir unsur haline gelmiştir. Eskiden ülkelerin ekonomisine bakılırdı, silah gücüne bakılırdı büyük ülke dediğimiz zaman. Şimdi ise sağlık sistemi, sağlık altyapısı da bu büyüklüğün ölçüsü haline gelecek. Türkiye bu bakımdan diğer ülkelerle mukayese edildiğinde çok önemli mesafeler almış durumda. Burada vatandaşımızın da dikkati çok önemlidir. Sağlık Bakanımız açıklama yaptı. Türkiye'de toplam vakaların yüzde 40'ının İstanbul'da meydana geldiğini söyledi. Bu yüzden temizlik, maske ve mesafe kurallarına dikkat etmek gerekir. Bunlara dikkat ettiğimiz takdirde daha az zararla bu salgını atlatma imkanımız var” dedi.   Meclis Başkanı Şentop ve Vali Yıldırım’a Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Hayrabolu Kaymakamı Mehmet Sülün, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan da eşlik etti.

 


Haber/Faik Onur KAYA 
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10