Öztrak: Salgın yönetiminde ipin ucu kaçmış durumda

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında; MYK'da pandemi, ekonomi, dış politika ve CHP'ye yönelik hukuki saldırıları ele a

27.10.2020 17:03:00 0
Öztrak: Salgın yönetiminde ipin ucu kaçmış durumda

 

 

Kısa süre önce hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Plan'da, ortalama dolar kurunun 2020 yılında 6 lira 91 kuruş olmasının öngörüldüğünü hatırlatan Faik Öztrak, şöyle devam etti: "Yine bu kura dayanarak milli gelirimizin de bu yılsonunda 702 milyar dolar olacağı tahmin edilmişti. Bugün, dolar 8 lirayı aştı. Euro ise 10 liraya koşuyor. OVP’ye göre dolar kuru 2023’te 8 lira 2 kuruş olacaktı. Bugün dolar kuru 8 lira 5 kuruşun üzerinde. Hem de gösterge devlet tahvili faizinin yüzde 14’ü aşmasına rağmen. Faiz artıyor, kur da başını alıp gidiyor. Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete."

 

"EKMEK BULAMIYORSAN KEYİF ÇAYI İÇ DÖNEMİ"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Malatya’da servis esnafıyla yaşadığı diyaloga da değinen CHP'li Öztrak, şunları kaydetti: "Malatya'da minibüs ve servis esnafı Erdoğan’a çektikleri sıkıntıları anlattı. Erdoğan önce, 'Tamam dediklerine kabul' dedi. Biz de şaşırdık, galiba 'Vatandaş karşısında ilk defa nedamet getiriyor' zannettik. Ama esnaf, '10 aydır işsiziz, eve ekmek götüremiyoruz' deyince, Saray’ın o meşhur kibri geri döndü. 'Bu çok abartılı' deyip vatandaşı susturdu. Esnafa bir çay torbası verip, 'Bu keyif çayı, iç bunu derdini unut' dedi. Bütün bunları da Malatya’daki Oda Başkanı, hesabından yayınladı. Anlaşılan Türkiye artık, 'Ekmek bulamıyorlarsa, keyif çayı içsinler' dönemine girdi"

 

"ASKIDA EKMEK, BEDAVA KEK, KAN VERENE AYÇİÇEK"

 

Yaşanan ekonomik buhranın üzerinin örtülmeye çalışıldığını belirten CHP'li Faik Öztrak, "Halk aç, iş yok, millette para yok. Askıda ekmek, bedava kek, Kızılay’a kan verene 5 litrelik Ayçiçek yağı, milletin kafasına da çay torbaları atmak. Tabi bunlar algıyı yönetmeye yetmeyince, parti kongrelerinde bağırarak, gürültü çıkararak buhranın üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Ama bu arada, dünyada haklılığımızı tüketiyorlar, umurlarında değil" şeklinde konuştu.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10