NKÜ'de 'Cumhuriyet Fidanı' dikimi gerçekleşti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Cumhuriyet'in 97. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 'Cumhuriyet Fidanı' dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Tekirdağ 30.10.2020 09:45:00 0
NKÜ

Fidan dikimi etkinliğine NKÜ Rektörü Prof.Dr.Mümin Şahin, rektör yardımcıları, öğretim görevlileri, personel katıldı.  Fidan dikimi öncesinde bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin “ Öncelikle hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bu yıl, Cumhuriyetimizin 97. Yılı. Aziz Milletimiz, İstiklal Savaşı’nda dünyanın sözde medeni devletleri karşısında durmakla kalmayıp verdiği şanlı mücadele ile tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Bu büyük zafer, milli egemenlik için Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle taçlanmıştır. Bugün burada sizlerle beraber, hür bir millet ve bağımsız bir devlet olarak yaşama azmimizi bütün dünyaya ilan edişimizin teminatı olan Cumhuriyetimiz, dikeceğimiz bu fidan gibi büyüsün, sonsuza kadar yaşasın diye coşku içerisindeyiz. Kampusumuza ‘Cumhuriyet Fidanı’ dikmeye geçen yıl başlamıştık; artık geleneksel hale getirdik. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm milli mücadele kahramanlarımızı minnetle yâd ediyoruz.Cumhuriyetimiz var oldukça Üniversitemizde, bu şekilde sonsuza kadar Cumhuriyet Fidanları dikeceğiz” diye konuştu.

 

 

FİDAN DİKTİLER

 

Şahin “ İnşallah pandemi dönemi de sona ererse bu etkinliği gelecek yıllarda bir şenlik havasında yapmayı arzu ediyoruz. Zaten burada şuan sadece siz değerli senato üyelerimizle bu dikimi gerçekleştiriyor olmamızda yine pandemi sebebiyledir. Gönül isterdi ki öğrencilerimiz de şimdi burada olsun. Etkinliğimize katılım sağlayarak, bizlerle birlikte olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyet Fidanlarımızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.  Fidan dikimi sonrası İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile milli mücadele kahramanlarımız ve şehadet mertebesine ulaşan tüm güvenlik güçlerimiz için, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar var olması temennisiyle dua okudu. Okunan duanın ardından etkinlik sona erdi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10