Çerkezköy, İzmir için seferber oldu

İzmir'i vuran 6.6 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak amacıyla AFAD'ın başlattığı kampanyaya Çerkezköy halkı da katılıyor. İhtiyaç listesi yayınlayan Çerkezköy KaymakamlıÄ

Çerkezköy 2.11.2020 17:38:00 0
Çerkezköy, İzmir için seferber oldu

 

İzmir'de 30 Ekim günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen yardım kampanyalarına Çerkezköy de katıldı. Depremden sonra AFAD tarafından başlatılan yardım kampanyasına ilişkin Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, ihtiyaç duyulan ürünlerin listesi duyuruldu.

Kaymakam Atilla Selami Abban imzasıyla duyurulan yardım kampanyası kapsamında, afetzedelere ulaştırılmak üzere ihtiyaç duyulan standart gıda kolisi ya da yeni battaniye yardımlarının Çerkezköy İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda (SYDV) görevli personel tarafından teslim alınacağı ve Çerkezköy Polisevi'nde depolanacağı belirtildi. Kaymakam Abban, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların, Çerkezköy SYDV'nin (0282) 726 79 82 ve (0552) 420 59 70 No'lu telefonlarıyla iletişim kurulabileceğini vurguladı.

 

KULLANILMIŞ EŞYA İHTİYACI YOK

 

AFAD'ın konuyla ilgili yayınladığı duyuruda ise İzmir'de deprem sonrası bölgeye yapılan yardım faaliyetlerinin AFAD koordinasyonunda yürütüldüğü kaydedilerek, "İhtiyaç sahibi afetzedelere dağıtılmak üzere şu an için sadece gıda kolisi ve yeni battaniye ihtiyacı vardır. Halihazırda başkaca bir yardım malzemesine veya ihtiyaç fazlası kullanılmış eşya ihtiyacı bulunmamaktadır. İhtiyaç oluşması halinde ayrıca bildirilecektir. Söz konusu gıda kolisi ve yeni battaniye yardımlarını ulaştırmak isteyen kişi ve kuruluşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurabilirler."

BESLENME DESTEĞİ İÇİN KIZILAY'LA İLETİŞİM KURULMALI

Beslenme hizmetleri konusunda ana sorumlu kuruluşun Türk Kızılayı olduğunu kaydeden AFAD, "Bu konudaki faaliyet halen devam etmektedir. Beslenme ile ilgili destek olmak isteyenlerin bu kurumla irtibata geçmeleri ve koordinasyon içinde olmaları gerekmektedir" ifadelerini kaydetti.

 

İHTİYAÇ LİSTESİ

Gıda Kolisi İçeriği

1- Pirinç (5 kg)

2- Bulgur (2.5 kg)

3- Kuru fasulye (2.5 kg)

4- Mercimek (2.5 kg)

5- Ayçiçek yağı (5 lt)

6- Domates salçası (0.83 kg)

7- Şeker (5 kg)

8- Tuz (0.5 kg)

9- Un (1 kg)

10- Çay (2 kg)

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10