Kapaklı meclisi Kasım ayı ilk oturumu tamamladı

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısının ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Başkanlığında Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kapaklı 3.11.2020 17:27:00 0
Kapaklı meclisi Kasım ayı ilk oturumu tamamladı

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin toplantı öncesi yaptığı konuşmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve İzmir’de yaşanan deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

 

Kapaklı Belediye Başkanı Buruk bir şekilde kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılını bir kez daha Kapaklı meclisinden kutlamak istiyorum. Cumhuriyetimize hep beraber sahip çıkacağımızı, ilelebet payidar kalacağını yenilemek istiyorum. Pandemi sebebiyle buruk bir şekilde kutladık. İnşallah ilerleyen yıllarda daha büyük coşkuyla telafi edeceğiz” diye konuştu.

 

TÜRKİYE GERÇEĞİ YADSINAMAZ BİR DEPREM KUŞAĞINDA

 

Çetin “  Hepimizi üzen bir İzmir depremiyle ülkemiz bir kez daha yüzleşti. Hepimizin yüreği yandı, acıdı. Bugün sabah 91 saat sonra küçük kızımızın pırıl pırıl gözleriyle adeta bize bir mesaj vererek hayata tutunduğunu, mucize şeklinde kurtarıldığını izledik. İnanın hepimiz çok duygulandık, benim de gözlerim doldu. Türkiye gerçeği yadsınamaz bir deprem kuşağında. Yıllardır aynı söylemlerle günü kurtarıyoruz. Bir şekilde bunlarla ilgili köklü, radikal çözümlerin alınması gerektiğini hep söylüyoruz. Ama bu minik bedenler can veriyor. 91 saat yarı çıplak vaziyette bir evladımız beton yığının altında kalmasının hesabını kimse vermiyor. Acı, üzücü bir tablo. Maalesef radikal çözümleri istediğimiz ölçülerde hayata geçiremiyoruz. Depremin öldürmediğini binanın öldürdüğünü hepimiz kabul etmemize rağmen bir şeyler yanlış gidiyor. Maalesef canlarımızı veriyoruz. Yüzü aşkın kaybımız var, binlerce vatandaşımızda hastanelerde tedavi görüyor. Kaybettiğimiz canlar için Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Dün Elif kızımız bugün de Ayda kızımız bizleri sevindirdi. Ancak onların saatlerce beton yığınları altında yaşadığı travmaları atlatmalarının kolay olmayacağını düşünüyorum” dedi.

 

RİSKLİ BİNALARIMIZ VAR

 

Çetin”  İlçe olarak bu konuda ne durumdayız, ne yapmamız gerektiğini kamuoyuyla paylaşıp gündeme getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. 17 Ağustos 1999 depremi öncesi yapılmış toplam bin 500 binamız var ve büyük ihtimalle riskli binalar. Böyle bir rakam önümüzde duruyor. Kişiye oranladığımız zaman yaklaşık 30 bin vatandaşımızın risk altında olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız.  Bir şekilde bu konuları tartışıp, konuşalım. Siyaseti bir kenara bırakıp ne yapılması gerektiğini, nasıl önlemler alınması gerektiğini şapkayı önümüze koyup düşünmemiz gerekiyor. Olası bir depremde Kapaklı’da yaşanacak can kayıplarını önlemeye yönelik çalışmaları yapmamız gerekiyor. Geçmiş dönemde meclis üyesi olarak bulunduğum dönemde konuşuldu, planlandı ama hayata geçirilemedi. Bireysel girişimlerle bazı binalarımız kentsel dönüşüme tabii tutuluyor ama elimizdeki rakamlar ürkütücü. Hızlıca bir kentsel dönüşüm planını tartışmamız, çalışmamız gerekiyor. Bu konuyu kamuoyuyla daha fazla tartışıp, risk analizlerini ortaya koyup bir yol haritasını hayata geçirmemiz gerekiyor. Siyaset olsun diye değil, sonuç odaklı eylem planını Kapaklı olarak hayata geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. İnşallah ilerleyen dönemlerde bununla alakalı makro bir çalışmayı hızlıca hayata geçiririz. Büyükşehir belediyemiz ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzle devletimizin kentsel dönüşüme verdiği desteği de arkamıza alıp bir çalışmayı hayata geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. İzmir’e geçmiş olsun diyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Allah tekrarını göstermesin diye dua ediyorum” diye konuştu.

 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Çetin’in konuşmasının ardından gündem maddeleri okunurken, gündeme ek olarak beş madde eklendi. Açılış yoklamanın ardından saygı duruşu ve akabinde istiklal marşı okundu. Gündemin ilk iki maddesinde yer alan 1202 ada 35 parselde bulunan 24,44 metrekarelik ve E.15450 sayılı 1202 ada 35 parselde bulunan 24, 44metrekarelik belediye hisselerinin hissedarlarına satılması konuları görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.Gündemin üçüncü maddesini içeren Belediye  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 21/10/2020 tarih E.15474 sayılı Karaağaç Mahallesi 141 ada 2 Parsel ve civarına ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği konulu yazı oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edilirken, Belediye İnsan Kaynakları  Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 30.10.2020 tarih E.15936 sayılı Sözleşmeli Personel Maaşının belirlenmesi konulu yazıyı içeren gündemin dördüncü maddesi ise oy birliğiyle Plan ve Bütçe İmar Komisyonuna havale edildi.Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 22/9/2020 tarih E.13696 sayılı Boş Kadro Değişikliği konulu yazı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

TESKİ’nin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı işi kapsamında kullanması amacıyla mülkiyeti belediyeye ait Bahçeağıl Mahallesi 1798 parselin 700 metrekare kısmının tahsis talebi daha detaylı incelenebilmesi için oy birliğiyle Plan Bütçe ve İmar Komisyonuna havale edildi. Karagöz Gölü Park alanlarının tahsis iptali konulu yazısı ise daha detaylı bir şekilde incelenmesi için Plan Bütçe ve İmar Komisyonuna gönderildi.  Gündemin sekizinci maddesinde Trampa ve belediye lehine oluşan bedel farkının belediyenin vergi dairesine olan borçlarına mahsup edilmesi konusu mecliste görüşüldü.  Söz konusu madde, gerekli tüm iş ve işlemleri yapmaya Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun daha detaylı olarak incelenebilmesi için oy birliğiyle Plan Bütçe ve İmar Komisyonuna havale edildi. Gündemin son maddesi olan onuncu maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 2.11.2020 tarih 15996 sayılı Ankara ili Çankaya ilçesi Meşrutiyet Mahallesi Selanik Caddesi’nde bulunan taşınmazın devri konulu yazı görüşülürken, söz konuşu taşınmazın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bedelsiz devri hususunun daha detaylı incelenebilmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis ilk oturumu tamamlarken, meclis komisyonlara havale edilen gündem maddelerini Cuma günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek olan ikinci oturumda görüşülecek.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10