Alan: Kayıt dışı istihdamla birlikte mücadele edelim

Sosyal Güvenlik Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan, yaptığı yazılı açıklamada; Kayıt dışı istihdamın nedenleri ile işveren ve çalışanlar üzerindeki etkilerini anlatarak, kayıt

Tekirdağ 4.11.2020 15:23:00 0
Alan: Kayıt dışı istihdamla birlikte mücadele edelim

Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Fatma Derya Alan, Kayıt Dışı İstihdam konusunda bilgilendirmede bulundu.

 

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

Kayıt dışı istihdamın işyerindeki çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumuna hiç bildirilmemesi veya çalışma günleri ile ücretlerinin eksik bildirilmesiyle meydana geldiğini kaydeden Sosyal Güvenlik Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan “ Kayıt dışı istihdamın en büyük nedeni ise çalışanların ve işverenlerin sosyal güvenlik mevzuatından kaynaklanan hak ve yükümlülükleri hakkında yeterince bilgiye sahip olmamalarından kaynaklanmaktadır. Çalışan olarak işyerinde sigortanız yapıldıysa; kendiniz ve aile bireyleriniz sağlık hizmetlerinden yararlanabilir. Emeklilik dönemi için primlerinizi tamamlayabilir ve emekli aylığı kazanabilir, vefat halinizde eş, çocuklar ile anne babanıza aylık bağlanabilir, iş kazası, meslek hastalığı veya analık hallerinde çalışılamayan dönemler için geçici iş göremezlik ödeneği veya kısmen/tamamen çalışamaz duruma geldiğinizde sürekli iş göremezlik geliri alabilirsiniz. Herhangi bir nedenden dolayı sakatlanıp çalışamaz duruma geldiğinizde ise malullük aylığı alabilirsiniz. İşyerinde sigortasız çalışıldığında ise bahsedilen haklara sahip olamamakla birlikte ülke ekonomisinin en büyük problemlerinden olan kayıt dışı istihdam ortaya çıkmakta ve makro açıdan ekonomik büyüme hedefleri için olumsuz veriler oluşmaktadır. İşverenlerin Yükümlülükleri işverenler, çalıştırdıkları işçiyi en geç çalışmaya başladıkları tarihten 1 gün önce işe giriş bildirgesiyle, işe girişi yapılmış sigortalıya ait brüt ücretini, çalıştığı gün sayısını ve mesleğini içeren bilgileri de muhtasar ve prim hizmet beyannamesiyle izleyen ayın 23’üne kadar kuruma bildirilmek zorundadır. Süresi içinde yapılan başvurular sonucunda hem çalışanın tüm sigortalılık hakları korunmuş hem de işveren herhangi bir idari para cezası yaptırımıyla karşılaşmamış olur” dedi.

 

İDARİ PARA CEZASI VAR

 

Sigortalı çalışmanın zorunlu olduğunu kaydeden Alan “  Anayasanın 60. Maddesinde “Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir.” Hükmü bulunmaktadır yani çalışanların sigortalı olarak çalıştırılmaları anayasal bir hak olmakla birlikte aynı zamanda hem çalışanlar hem de işverenler açısından bir zorunluluktur. İşverenlerin çalışanlarını sigortasız olarak çalıştırma hakları olmadığı gibi çalışan kişilerin de sigortasız çalışmak veya sigortasız çalışmayı istemek gibi bir hakları söz konusu değildir. Bunlara uymayan işverenler idari para cezasıyla karşı karşıya kalmaktadır” diye konuştu.

 

 

ZAMANINDA YAPILMASI ÖNEMLİDİR

 

Sigortasız işçi çalıştırmanın işverene büyük bir maliyeti olduğunu kaydeden Alan “Örneğin yapılan tespitlerde bir işçinin bir gün dahi sigortasız çalıştırılması durumunda 2 asgari ücret, bu süre 1 ay ile 4 asgari ücret, altı ay ise 14 asgari ücret, 1 yıl ise 26 asgari ücret, tutarında idari para cezası uygulanır. Ayrıca bu çalışmalara ait primler gecikme cezası ve faiziyle birlikte tahsil edilir ve teşviklerden faydalanma durumu da ortadan kalkmış olur. Primleri zamanında ödeyen ve sigortasız işçi çalıştırmayarak kayıt dışılığın önüne geçilmesinde devlete yardımcı olan işverenler için hali hazırda 17 farklı sigorta prim teşviği uygulanmaktadır. Hem teşviklerden faydalanıp maliyeti düşürmek hem idari para cezası riskini ortadan kaldırmak hem de kayıtlı istihdamı arttırmak adına çalışanların bildirimlerinin zamanında yapılması önemlidir. Başta ülke ekonomisi için ve çalışan ile işverenlerin haklarının korunması adına kayıt dışı istihdamla mücadelede bizlerle birlikte tüm paydaşların birlikte hareket etmesi olumlu sonuçların ortaya çıkmasını sağlayacaktır” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10