Çerkezköy tedirgin, virüs ilçeyi sardı

Türkiye genelinde koronavirüs vakalarının artmasıyla beraber Çerkezköy de kırmızı alarm verdi. Geçtiğimiz aylarda vaka sayılarının az olması sebebiyle HES uygulamasında "düşük risk bölge

Çerkezköy 9.11.2020 08:12:00 0
Çerkezköy tedirgin, virüs ilçeyi sardı

Koronavirüsün son haftalarda hızla yayılmasından endişe duyan Çerkezköy sakinleri, herkesin tedbirlere uyması çağrısında bulundu. Gazetemize konuşan vatandaşlar, sosyal mesafenin korunamadığı ortamlara dikkat çekerek, daha sıkı önlemler alınmasını istedi. Çerkezköy'de bir fabrikada çalışan Serdar Eğilmez, "Bundan 1 ay önce Çerkezköy'de vaka sayısı azdı. Ama son zamanlarda duyduğumuz kadarıyla çoğalmış. Tabii ki bu durum bizden de kaynaklı olabilir. Mesela gittiğimiz ortamlara dikkat etmemiz lazım, kalabalık ortamlarda bulunmamamız lazım. Herkesin ailesi var, çoluk çocuğu var, geçim sıkıntısı var. Mecburen iş yerlerine gitmek zorundalar. Koronavirüs uzun süreden sonra çok ciddi bir şekilde geldi. İkinci dalga bizi çok etkiledi yani. Bir an önce kurtulmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

SOSYAL MESAFE KORUNAMIYOR

 

İş yerlerinde ve restoranlarda sosyal mesafe kuralına uyulmadıgını vurgulayan Yakup KÜÇÜKKAYA adlı vatandaş ise, "Otobüsler genellikle tıklım tıklım oluyor, sosyal mesafeyi koruyamıyorlar. Eskiden bir koltuk boş oluyordu. Şimdiyse o koltuğu bile boş bırakmıyorlar. Fabrikalara girmeden önce genelde ateş ölçüyorlar. Ama içeriye girdikten sonra kimsenin ne kadar sosyal mesafeye uyuduğu belli değil. Yolda giderken, kişi maskesini takmıyor. Mesela elbise bakmak için mağazaya giriyor, dışarıda maskesini takıyor ama içeri girerken maskesini çıkartıyor. Polis varken takalım, polis yokken çıkaralım. Olay bu şekilde dönüyor" dedi.

 

"MASKE KOLDA GEZİYORUZ"

 

Bir fabrikada işçi olarak çalışan Mehmet TEMEL'de vaka sayılarının artmasıyla ilgili şunları söyledi: "Çerkezköy'de maske kurallarına uyulmuyor fazla, sosyal mesafe yok denilecek kadar az. Az önce servisle geldik, arkadaşlarla beraber. Servis tıklım tıklımdı, insanlar neredeyse üst üste binmişlerdi. Servislerde olsun, kafelerde olsun hiç sosyal mesafe kuralına uyulmuyor. Maske kuralına ise hiç uyulmuyor. Fabrikalarda da çok fazla insan iç içe çalışıyor. Aynı masalarda, aynı tabaklarda yemek yiyorlar. Bunlar koronavirüsün artmasında bir etkendir. İkinci dalga da geldi, çok tehlikeli. Çalışma ortamında daha duyarlı olabilirler. Sosyal mesafe kuralı, maske kuralına uyabilirler. Maskeyi ağzımıza takmamız gerekiyor, herkes kolunda geziyor."

 

"HASTANEDE SORUN YAŞANIYOR"

 

Vaka sayısının artmasının insanların dikkatsizliğinden kaynaklandığını vurgulayan bir vatandaş ise, "Devlet Hastahanesi'ne acil servisine gidiyoruz. Acil servis çalışanları yoğunluk sebebiyle bizi geri gönderiyorlar. Normal hastaları almıyorlar. Randevu almamız gerektiğini söylüyorlar. Biz randevu alsak 1 ay sonraya randevu verecekler. 1 ay boyunca ağrıyla nasıl duralım!" dedi.

 

"FABRİKALARDA ÖNLEM ALINMIYOR"

 

Bir diğer Çerkezköylü ise, "İnsanlar dışarıda hep iç içe, kimse bu virüsü önemsemiyor. Geçenlerde fabrikadan 1 kişi virüse yakalandı, önlem almadılar; aynı fabrikada çalışan 30 kişi hastalandı, hastahaneye gitti. Neden fabrikalar tedbir almıyorlar? Aynı tabaktan yemek yiyorlar, aynı bardaktan su içiyorlar" diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10