Şehit Dinçer Ersoy kabri başında anıldı

Siirt'in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy, dün 10 Kasım Atatürk'ü Anma töreninin ardından protokol mensupları, ailesi  ve isminin yaşatıldığ?

Çerkezköy 10.11.2020 14:45:00 0
Şehit Dinçer Ersoy kabri başında anıldı

Dün Çerkezköy şehitliğinde saat 10.30’da gerçekleştirilen anma törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban,  3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü SertanTopkaya, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma  Yüzbaşı Serkan Engin, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve şube müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri,  Şehit Uzman Çavuş Dinçer Ersoy'un Annesi Nilüfer Hatun Ersoy, babası Mustafa Ersoy, kardeşleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

TÜRK TARİHİ ŞEHİTLİK VE GAZİLİK TARİHİDİR

 

Siirt’in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy, şehit edilişinin 8. yılında da Çerkezköy Şehitliği’ndeki kabri başında dualarla anıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Müdürü Muharrem İlgar “Bugün burada şehidimiz Dinçer Ersoy’un şehitlik makamına ulaştığı gün olan 10 Kasım ve aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde ölümünün 82.yılını anmak üzere toplandık.Türk tarihi aynı zamanda şehitlik, bir gazilik tarihidir. Medeniyetimiz, şehadet ve gaza medeniyetidir. Cumhuriyetimizde şehit ve gazilerimizin kurduğu bir Cumhuriyettir. Yüce dinimiz İslam dini; Kuran-i Kerim’de şehitler için ‘ Onlara ölüler demeyiniz. Onlar diridirler fakat sizler bunu anlayamazsınız’ buyrulmaktadır.  Sözlerime buradan son verirken başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimize sağlıklı huzurlu bir ömür dilerim” dedi.

 

KARANFİLLER BIRAKILDI

 

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy’un özgeçmişinin okunmasının ardından okul öğrencileri tarafından şiirler okundu. Şiirlerin de okunmasının ardından Şehit Dinçer Ersoy olmak üzere şehitlikteki tüm şehitlerin kabirlerine gül ve karanfiller bırakıldı. Ardından Şehit Dinçer Ersoy ve diğer şehitlerin ruhuna Çerkezköy İlçe Müftülüğü müezzini Ercan Tekin tarafından dualar okundu.

 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10