Tekirdağ Şehir Hastanesi'ni Cumhurbaşkanı Erdoğan açıyor

Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin açılışı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle gerçekleştirilecek. Trakya'nın en büyük sağlık tesisi olan 566 yataklı Tekirdağ

Tekirdağ 12.11.2020 16:16:00 0
Tekirdağ Şehir Hastanesi


 


Bölgedeki nitelikli yatak sayısını artırarak, sağlık hizmetlerini üst seviyeye taşıyacak 566 yataklı Tekirdağ Şehir Hastanesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete girecek. Tekirdağ'ı sağlık alanında bir çekim merkezi haline getirmesi beklenen hastanede 124 poliklinik, 18 ameliyathane ve 102 yoğun bakım ünitesi bulunuyor. 1.5 milyar liraya mal olan Tekirdağ Şehir Hastanesi'nde sağlık personeli haricinde hizmet personeli olarak 700 kişi istihdam edilecek.

 

BULGARİSTAN VE YUNANİSTAN'DAN DA HASTA BEKLENİYOR

 

Kamu hastanesi statüsünde ücretsiz hizmet verecek hastanede, Sağlık Bakanlığı 25 yıl boyunca kiracı olacak. Sistemde tüm tıbbi hizmetlerin sorumluluğu Sağlık Bakanlığı'nca; bilgi işlem, güvenlik, temizlik, yemekhane ve otopark gibi hizmetler ise hastanenin yapım ve işletmesini üstlenen Akfen İnşaat tarafından karşılanacak. Yapım sürecinde bin 250 kişilik istihdamın yaratıldığı hastanenin tamamlanmasıyla 700 kişi hizmet personeli olarak tam zamanlı görev yapacak. Hastanenin gelecekte sağlık turizmi ile Bulgaristan ve Yunanistan'dan da hasta çekmesi bekleniyor.

 

COVID-19 MÜCADELESİNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLACAK

 

Şehir Hastanesi'nde 566 yataktan 464'ü genel hastane yatak kapasitesine ayrılırken, bu kapasite 88 tek kişilik ve 187 adet çift kişilik olarak dağılıyor. Hastanede 2 oda yanık birimi için tahsis edilirken, 8 mahkum odası da yer aldı. Tekirdağ Şehir Hastanesi son dönemde dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle yoğun bakım kapasitesi bakımından da öne çıkıyor. Hastanede yer alan 102 yoğun bakım yatağının 46'sı genel yoğun bakıma ayrılırken, 27 yeni doğan, 16 pediatrik, 5 KVC ve 8 de koroner yoğun bakım yatağı bulunuyor. Hastanenin ameliyathanelerinde bulunan hasta hazırlık-ayılma alanları mekanik olarak yoğun bakım odasına çevrilecek şekilde hazırlandı. Tek kişilik hazırlanan yoğun bakım odaları ihtiyaç halinde çift kişilik odaya dönüştürülebiliyor.

 

KANSER HASTALARI ŞEHİR DIŞINA ÇIKMAYACAK

 

Tekirdağ Şehir Hastanesi, 124 poliklinik ve uluslararası standartlarda 18 ameliyathanesiyle öne çıkıyor. Trakya bölgesinde ilk olacak tek kişilik anne-bebek uyumu odalarından 4 adet, anne otelinde ise 14 adet özel yatak yer alacak. Bölge için bir yenilik olacak tüp bebek merkezi de hastanede bulunuyor. Hastane özellikle kanser hastaları için bölgede yenilikleri beraberinde getirecek. Hastanede kanser hastaları için tanı koyma aşamasında süreci hızlandırarak, hayat kurtaran Pet-CT ünitesi ve Gamma kamera ünitesi yer alıyor. Tamamen ücretsiz olacak bu hizmet için yöre halkı artık il dışına çıkmayacak. Bununla birlikte 7 yataklı radyoaktif iyot tedavi ünitesi de hizmet verecek. Hastanede ayrıca kanser hastalarının tedavisi için radyasyon onkolojisi bölümünde en ileri teknolojiye sahip Lineer Accelerator cihazı da bulunuyor.

 

CİHAZ PARKIYLA DİKKAT ÇEKİYOR


Uluslararası standartlardaki ileri teknoloji medikal ekipmanları ile bölgenin sayılı hastaneleri arasında yer alacak Tekirdağ Şehir Hastanesi; biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, genetik alanlarında tüm testlerin aynı yerde yapılabileceği cihaz parkına sahip. Hastanede ayrıca üstün teknolojili radyolojik görüntüleme ünitesi de bulunuyor.


DEPREM İZOLATÖRLERİ ETKİYİ AZALTACAK

 

Tesis aynı zamanda Türkiye'nin öncelikli deprem izolatörlü şehir hastanelerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Hastanenin taşıyıcı kolonlarının her birine yerleştirilen tam 651 deprem izolatörü yer alıyor. Uygulanan bu sistem sayesinde olası büyük deprem riski taşıyan Tekirdağ'da, bir sarsıntı anında etki azaltılarak hastanedeki çalışmalar aksamadan devam edecek. Akıllı bina konsepti ile inşa edilen Tekirdağ Şehir Hastanesi'nde, trijenerasyon ile tasarruflu ısıtma ve soğutma hayata geçirildi. Binanın 6 bin metrekarelik 'yeşil çatısındaki' güneş enerji panelleri sayesinde hastanenin sıcak suyu güneşten karşılanıyor. 35 bin metrekarelik özel peyzaj ve yeşil alana sahip hastanede 2 adet açık hava çocuk oyun alanı yer alıyor. Tekirdağ Şehir Hastanesi'nde 297'si açık, bin 54'ü kapalı toplam bin 351 araçlık otoparkın yanı sıra 1 kilometrelik bisiklet yolu, helikopter pisti ve ücretsiz vale servisi de bulunuyor.


0282 726 91 91
0282 747 65 10