Büyükşehirden EBA destek üniteleri

Tekirdağ'da internet bağlantısı ve bilgisayarı bulunmayan ailelerin çocuklarının uzaktan eğitimden faydalanabilmeleri amacıyla EBA destek üniteleri kuruldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan ünitele

Tekirdağ 12.11.2020 16:25:00 0
Büyükşehirden EBA destek üniteleri

 

Bilgisayarı ve internet erişimi olmayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının uzaktan eğitimden yararlanabilmeleri yönündeki çalışmalarını sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Eğitim Bilişim Ağı (EBA) destek ünitelerini hizmete açtı. Pandemi ile mücadele sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik faaliyetlerine devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, uzaktan eğitim uygulamasından öğrencilerin en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak için Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi ve Çorlu Kadın Danışma Merkezi'nde EBA destek ünitelerini hizmete sundu.

 

PANDEMİ KURALLARINA UYGUN BİR ORTAM HAZIRLANDI

 

Donanımı gelişmiş ve yüksek erişim hızına sahip olan EBA destek üniteleri, tüm eğitim kademelerindeki öğrencilerin yararlanabileceği şekilde hazırlandı. Covid-19 önlemleri kapsamında; sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanım kurallarının titizlikle uygulandığı EBA destek ünitelerinde öğrenciler, okulları tarafından çevrimiçi ortamda verilen derslere sağlıklı ve güvenli bir ortamda katılma imkanına sahip oldu.

 

"EN BÜYÜK YATIRIM, İNSANA YAPILANDIR"

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, EBA destek ünitelerini hizmete sunarak eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkı sunduklarını vurguladı. Hem dünya hem de Türkiye olarak salgın nedeniyle zor günlerin yaşandığı bu süreçte, maddi imkânsızlar nedeniyle bilgisayarı ve internet bağlantısı olmayan ailelerin çocuklarının uzaktan eğitim programından yararlanabilmesi için EBA destek ünitelerini hizmete aldıklarını kaydeden Albayrak, "Bu hizmetimizin hayırlı olmasını diliyorum. En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğu bilinciyle öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kaydetti.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10