Aygun: Torba kanun içinde çiftçi yine unutuldu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Torba Kanun içinde çiftçinin yine unutulduğunu savunarak, "Torba Kanun'dan 500 milyar liralık af içinde çiftçiye yine hiçbir şey yok

Tekirdağ 12.11.2020 16:47:00 0
Aygun: Torba kanun içinde çiftçi yine unutuldu

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, TBMM Genel Kurulu’nda Torba Kanun üzerinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya 5'ten büyüktür” sözlerini anımsatarak “Ama siz de sürekli torpilli 5 iş adamını kolluyorsunuz, onlar için çalışıyorsunuz. Onların vergi ve prim borçlarını silmenin mücadelesini veriyorsunuz” dedi.

 

"DESTEK OLMAK İÇİN KULLANIYORSUNUZ"

 

Aygun, “İktidarın pandemiyi bahane ederek, işçi haklarını tırpanlamak için elinebüyük bir çim biçme makinesi aldığını vurgulayarak, “Bu zor dönemde işçiye destek olmanız gerekirken İşsizlik Fonu üzerinden bile işverene destek oluyorsunuz, fonu işveren primlerine destek olmak için kullanıyorsunuz” diye tepki gösterdi.

 

“İŞSİZLİK FONU İŞVERENE ÇALIŞIYOR”

 

İşsizliğin rekor kırdığını ifade eden CHP’li Aygun, “Mart 2002 tarihinden 30 Eylül 2020 tarihe kadar 14 milyon kişi işsizlik maaşı için başvuru yapmış. Ama siz bu rakamın yarısına; 8 milyon 127 bin kişiye işsizlik maaşı bağlamışsınız. Yani siz bu fonu işçilere değil işverenlere kullandırıyorsunuz. Sendikaların Meclis önünde eylem yapmasına dahi engel oluyorsunuz. Yakın zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Anadolu’yu gezdik. Bizler de Bingöl'deydik. Bingöl'deki esnafın, işçinin, çiftçinin AKP ve küçük ortağına selamı var. Esnaf siftahsız kepenk kapatıyor. Veresiye defterleri kabarmış. SSK ve Bağ Kur prim ödeme zamanı gelen esnaf perişan. Çiftçi perişan, KOBİ'ler perişan ama birileri saraylarda çok rahat bir şekilde yaşamını sürdürüyor” açıklamasında bulundu.

 

“BOSNA HERSEK’TEKİ MERCİMEK!”

 

Torba Kanun ile 500 milyar liralık bir af getirildiğini ifade eden Aygun, “Bu ülkenin efendisi olan, Atatürk'ün takdir ettiği çiftçiyi unutuyorsunuz. Tarım Kredi Kooperatiflerinin gerçek üyesi olan çiftçiye kapıları kapatıyorsunuz. Yazıklar olsun size. Ülkenin dinamiği olan çiftçileri hiçbir zaman kabul etmiyorsunuz, ama Bosna Hersek'ten, Dünya Tarım Örgütü verilerinde kırmızı mercimek üretimi olmayan Bosna Hersek'ten kırmızı mercimek ithalatında gümrüğü sıfırlıyorsunuz. Şanlıurfa'daki, Antep'teki, Diyarbakır’da mercimek üreten çiftçinize yazık ediyorsunuz. Hiç gitmiyor musunuz seçim bölgenize, bakmıyor musunuz, size bir şey söylemiyorlar mı? Çiftçi kan ağlıyor. Elektrik borçları, sulama borçları, Tarım Kredi, Ziraat Bankası borçları dağ gibi oldu. 2002'de 2,4 milyar lira olan çiftçinin borcu sizin 18 yıllık döneminizde çığ gibi büyüdü 170 milyar liraya geldi!” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10