Kaplan: Çiftçinin borcu 3 katına çıktı

Döviz kurlarındaki artış ve sürekli yapılan zamlarla birlikte Trakya bölgesindeki çiftçilerin borçlarının 3 katına çıktığını belirten İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tarım v

Tekirdağ 16.11.2020 15:25:00 0
Kaplan: Çiftçinin borcu 3 katına çıktı

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye Trakyalı çiftçilerin sorunları ile ilgili yazılı soru önergesi verdi. Tekirdağ başta olmak üzere Trakya bölgesinde geçimini sağlayan çiftçilerin döviz kurunun artışı nedeniyle ve sürekli yapılan zamlarla birlikte borçlarının 3 katına çıktığını belirten Kaplan, çiftçilerin maddi ve manevi olarak zor durumda bulunduğunu vurguladı.

 

"ÇİFTÇİ KAN AĞLIYOR"

 

İYİ Parti'li Kaplan, “Tarıma bu kadar elverişli topraklarda devlet teşvikinin düşük olması, yurtdışından sürekli olarak ithal edilen tarım ürünleri ve ithal edilen tarım ürünlerinin gümrük vergisinin sıfırlanmasıyla Tekirdağ ve Trakya bölgelerindeki çiftçilerimiz kan ağlamaktadır” ifadelerini kaydetti.

 

"ÇİFTÇİ BORÇLARIYLA İLGİLİ AF DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?"

 

Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, verdiği soru önergesinde, Bakan Bekir Pakdemirli'ye şu soruları yöneltti: "Tekirdağ ve Trakya bölgesindeki çiftçilerin borçlarıyla ilgili af çıkarmayı düşünüyor musunuz? Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi ile ilgili bakanlığınız tarafından herhangi bir çalışma yapılıyor mu? Borç yapılandırmaları ile ilgili devlet bankalarıyla ortak bir çalışmanız var mı? Sürekli zamlanan tohum, ilaç, mazot ve gübre gibi girdilerin fiyatlandırmalarında çiftçilerimize verilen desteği artırmayı düşünüyor musunuz? 2002-2020 yılları arasında tarım arazisi olarak ekilen alanlarda azalma olmuş mudur? Olmuşsa bu azalmanın sebepleri nelerdir? Çiftçiler neden tarlalarını ekmekten vazgeçmiştir?"

 

Haber/Harun PEHLİVAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10