Çerkezköy Belediyesi'nde HES kodu uygulaması başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 'Koronavirüs Tedbirleri' kapsamında başta kamu kurumlarına girişte uygulamaya alınan HES Kodu Sistemi Çerkezköy Belediyesi Hizmet Binası'nda b

Çerkezköy 16.11.2020 16:00:00 0
Çerkezköy Belediyesi

Koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası tüm kamu kurum ve kuruluşlarında zorunlu hale getirilen HES Kodu Uygulaması Çerkezköy Belediyesi’nde de başladı.

 

PAZARTESİ BAŞLADI

 

Vatandaşlar Çerkezköy Belediyesi girişinde görevli personellere Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarasını ibraz ederek,  yeni kimlik kartına ve yeni ehliyete sahip vatandaşlar ise kimlik çipini okutup, ateşlerini ölçtürerek işlemlerini yaptırıyorlar. HES Kodu uygulamasının bugün itibari ile Çerkezköy Belediyesi’nde uygulanmaya başlandığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘Koronavirüs Tedbirleri’ kapsamında biz de Belediyemizde HES Kodu okutarak Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızın takipte olup olmadığını (Karantina, izolasyon) tespit ediyoruz. Bu uygulama ile vatandaşlarımız daha sağlıklı ve daha güvenli şekilde işlemlerini yapabilecek. Maske, mesafe ve hijyen kurallarımıza uyarak Koronavirüs ile mücadelemize devam ediyoruz” diye konuştu.

 

KURAL VE TEDBİRLERE UYALIM

 

HES Kodu alamayan vatandaşlara Belediye görevlilerinin yardımcı olduğunu ve HES Kodu aldığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, salgının hızla arttığı bu günlerde vatandaşlarımızın alınan önlem ve tedbirlere sıkı sıkıya uymalarını, maske, mesafe ve hijyen kurallarını ihmal etmemelerini istedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10