Kapaklı'nın 2 projesi İller Bankası'nca onaylandı

Kapaklı'da toplam bedeli 45 milyon lira olan iki proje, İller Bankası tarafından onaylandı. Belediye ve iştirak şirketi Kent A.Ş. işbirliğiyle hazırlanan Şehir Led Aydınlatma Projesi ve TAT (Toplama ve AyrıştÄ

Kapaklı 18.11.2020 16:05:00 0
Kapaklı

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik ile birlikte gerçekleştirdiği Ankara temasları kapsamında İller Bankası Genel Müdürlüğü’nü ziyaret eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediyesi ve iştirak şirketi Kent A.Ş. işbirliğiyle hazırlanan Şehir Led Aydınlatma Projesi ve TAT Projesi'nin kabul edildiğini açıkladı.

 

YÜZDE 50 ENERJİ TASARRUFU SAĞLANACAK

 

Belediye Başkanı Çetin, “Belediyemiz ve iştirak şirketimiz Kent A.Ş.’nin ortak çalışmaları neticesinde hazırlanan Şehir Led Aydınlatma Projemiz ve TAT Projemiz İller Bankasınca onaylandı. Yüzde 50 enerji tasarruflu Şehir Led Aydınlatma Projemiz ile ana arterler ile cadde ve sokaklarımız ışıl ışıl olacak. Dekoratif direkler ile cadde ve sokaklarımız estetik bir görünüme kavuşacak, kentimizin aydınlatma kalitesi yükselecek" şeklinde konuştu.

 

ÇEVRE DOSTU PROJE İLE İSTİHDAM DA YARATILACAK

 

TAT Projesi'nin ise Kapaklı'nın yanı sıra çevre ilçeleri de kapsayacağını dile getiren Başkan Çetin, "Proje ile kağıt-karton, plastik, metal ve cam atıklar, atık piller, elektronik atıklar, ömrünü tamamlamış lastikler diğer atıklardan ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak. Sıfır Atık Yönetmeliğine uygun projemiz ile istihdam oluşturulacak ve doğamız korunacak. Toplam 45 milyon liralık projelerimizin kentimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Değişen ve gelişen Kapaklı için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10