DEVA Partisi'nin ilçe başkanı da belli oldu

Mart ayında kurularak Türk siyasetindeki yerini alan Demokrasi ve Atılım Partisi'nde (DEVA Partisi) Temmuz ayında kurucu il başkanlığına Hasan Berk Çebi'nin atanmasının ardından Çerkezköy İl?

Çerkezköy 19.11.2020 18:26:00 0
DEVA Partisi

Çerkezköy İlçe Teşkilatını 17 kişilik kurucu üyeyle tamamladıklarını ifade eden İl Başkanı Çebi, Türkiye genelinde olduğu gibi Tekirdağ genelinde de 3 ay gibi kısa bir sürede teşkilatlanmalarını tamamladıklarını ifade ederek Şarköy ve Hayrabolu hariç 4 ilçede kongrelerini tamamladıklarını, Çerkezköy ile birlikte 5 ilçenin atamasının da yapıldığını kaydetti.

 

“SİYASET ARENASINDAKİ YERİMİZİ ALDIK”

 

Çerkezköy İlçe Başkanlığına atanan Yunus Kara’nın da kendisi gibi siyasi bir geçmişinin olmamasıyla birlikte gelecekle ilgili kaygıları olduğu için bu göreve talip olduğunu ve layık görüldüğünü belirten Çebi “Zor süreçten geçen ülkemizin bu zor günlerinde, Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın ateşten gömlek giymeye hazırlandığı bu süreçte bizler de ona inanan gençler olarak her birimiz yarınlarımız için bu gömlekleri giymek üzere genelde ve yerelde siyaset arenasındaki yerimizi çok şükür aldık” dedi.

 

“TAŞIN ALTINA SADECE ELİMİZİ DEĞİL KAFAMIZI DA KOYUYORUZ”

 

Uzun yıllar yurt dışında yaşamış biri olarak 36 yaşına kadar herhangi bir siyasi partide aktif görev almadığını dile getiren İl Başkanı Çebi “Ülkemizin istikbalini bir partiye, bir şahsa, bir kesime reva görenlerin bilmeleri gereken bir şey var. DEVA Partisi bütün bunların dışında Türk milletinin alternatif kurtuluşu olarak kurulmuş, Türk siyasetinde milletimize hizmet etmek üzere inanan insanlardan oluşmuş bir harekettir. İnsan hakları ve özgürlükler başta olmak üzere kaybedilen güven ortamının hayatın her alanında yeniden inşası için bilinen siyasetin aksine, insan odaklı siyaset anlayışıyla, söylemimizin her anına, eylemimizin her yanına insanımızı koyarak, insanımızın mutluluğu, geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin yarınları için bugünden taşın altına sadece elimizi değil kafamızı da koyuyoruz” dedi.

 

 

“YARINLARIMIZIN YOLUNU DA BUGÜNDEN AÇACAĞIZ”

 

DEVA Partisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasama, yürütme ve yargı erklerini birbirinden bağımsız olarak çalışmalarını sağlayacaklarını dile getiren Çebi “DEVA Partisi’nin parti programını her insanımızın mutlaka okumasını tavsiye ediyorum. Programımız okunduğunda bizi diğer partilerden farklı kılan özelliklerimizi insanımız anlayacak ve kısa sürede kaybettiğimiz birçok değeri yeniden kazanacağımıza inanıyorum. Programımız kapsamında sadece özgürlüklerin önünü değil, yarınlarımızın yolunu da bugünden açacağız” ifadelerini kullandı. “Tekirdağ halkımızın Türk siyasetinin geleceğine yönelik daha fazla bilgiyi birinci ağızdan dinlemeleri için 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde saat 14.00’da Süleymanpaşa’da Des Otel’de genel başkanımız Sayın Ali Babacan’ın katılımıyla yapacağımız 1. İl Kongremize ve il binasının açılışına tüm halkımızı şimdiden davet ediyor, DEVA Partisi’nin Türk milletinin dertlerine deva, DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanlığının Tekirdağ halkının dertlerine deva, Çerkezköy İlçe Başkanımız Sayın Yunus Kara ve yönetiminin de Çerkezköy halkının dertlerine deva olacağına inanıyoruz” diyen İl Başkanı Çebi, önümüzdeki günlerde Çerkezköy İlçe Teşkilatı binasının açılışını yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

“DEĞİŞİM HAREKETİNİ BİZ DE ÇERKEZKÖY’DE SAĞLAYACAĞIZ”

 

DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığına Kurucu İlçe Başkanı olarak atanan Yunus Kara da “Türkiye’deki birçok insanın olduğu gibi biz DEVA Partisi mensuplarının ve şahsımın da gelecek kaygıları her geçen gün artmaktaydı. Ben de geleceğe yönelik bir şeyler yapılması gerekiyorsa bugünden yapılması gerektiğine inandığım için bu zor süreçte bu göreve arkadaşlarımla birlikte takip oldum. Aslen Vanlıyım. Doğma büyüme Çerkezköylü bir genç olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmamla birlikte her geçen gün büyüyen Çerkezköy’ün büyümeyle birlikte görmezlikten gelinen, ötelenen, büyüyen sorunlarını görüyoruz, çözüm yollarını biliyoruz. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın Türk siyasetindeki değişim hareketini biz de Tekirdağ’da Çerkezköy’de sağlayacağız. Yüzde 80’i gençlerden oluşan kurucu ilçe teşkilatımızda görev alan lisans, ön lisans ve lise mezunu gençlerimizin üretecekleri fikirlerle siyaseti belediye siyasetinin dışında görüp, ayrıştırıcı değil birleştirici rol üstlenip, siyasi çalışmalarımızı belediye siyasetinin dışında fikirler ve projeler üreterek insanımıza hizmet edeceğiz. Önümüzdeki günlerde insanımızın kolaylıkla ulaşabileceği bir lokasyonda ilçe binamızı açacak, Çerkezköy halkının derdine deva olacak fikirleri burada üreterek halkımızın ve Çerkezköy’ümüzün sorunlarının çözümünde biz de fikri beyanda bulunacağız. Bu duygularla partimizin ilçemizdeki kuruluş aşamasında halkımızın göstermiş olduğu teveccühe teşekkür ediyor, 24 Kasım’daki Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın katılacağı Tekirdağ kongremize tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

 

Haber/ Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10