Kozuva'dan bir hamle de yurtiçine

Somali Mogadişu'da başlattığı havayolu işletmeciliği zincirine Çukurova Havalimanı'nı da dahil eden Kozuva Şirketler Grubu, havacılık sektöründe hızlı adımlarla büyümeye devam ediyor. DHMİ Ge

Çerkezköy 20.11.2020 19:33:00 0
Kozuva

Yapılan ilahede en uygun teklif, açık artırma usulüyle belirlenirken, şirketlerle yapılan ve 147 tur süren pazarlık sonucunda, 297 milyon 100 bin avro + KDV karşılığında Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişimi en uygun teklifi sundu. Toplam 3 etap halinde planlanan projede, 1'inci etap yatırımların tamamlanarak havalimanının hizmete verilmesi için planlanan yatırım süresi 2.5 yıl ve işletme süresi 25 yıl olacak.

 

HAVAYOLU HİZMET ZİNCİRİNE YENİ BİR HALKA EKLEDİ

 

Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva, ilk hava yolu işletmeciliğini 2013 yılında Mogadişu’da üstlenmiş, burada yaptığı havalimanı terminalinin açılışını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirmişti. 7 yıldan bu yana havaalanı işletmeciliğinin yanı sıra otel işletmeciliği de sürdüren Çerkezköy TSO Başkanı ve Favori İşletmecilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kozuva, ihaleyi 25 yıllığına alarak, havayolu işletmeciliğinde hizmet zincirine ikinci halkayı eklemiş oldu.

 

BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK

 

İhalenin kazanılmasıyla birlikte Çerkezköy’e yeni bir istihdam kapısı açılacağını kaydeden Kozuva, projede yaklaşık bin kişinin istihdam edileceğini belirterek, “Bu ihalenin ülkemize, ilçemize ve ailemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 2013’te ülkemizden kilometrelerce uzakta başlayan havayolu serüvenimizi, bugün edindiğimiz tecrübelerle ülkemizde de sürdürecek olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah Favori İşletmecilik A.Ş.’nin gelecekte sadece havayollarında hizmet üreten bir firma değil, gökyüzünde havacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında yer alacağına inanıyorum. Kurulduğu günden bugüne kadar Favori ailesine katkı sağlayan, emek veren, emek verecek olan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kaydetti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10