Yüksel gölet projesini ziyaret etti

Hastanede tedavisinin tamamlanmasının ardından Ergene'ye gelen Belediye Başkanı Rasim Yüksel ilk olarak Belediye tarafından Velimeşe mahallesinde yapımı devam eden Gölet projesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkÄ

Ergene 21.11.2020 18:26:00 0
Yüksel gölet projesini ziyaret etti

Gölet projesi ile ilgili bilgilendirmede bulunan yetkililer “ Velimeşe Mahallemizdeki gölet projemizin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu güzel projemizi hayata geçirerek ilçemize kalıcı eserler bırakmaya devam edeceğiz. Bölgemiz tarım bölgesi olmasının yanı sıra aynı zamanda bir sanayi şehri. İlçemizin çalışan sayısı oldukça fazla. Fabrikalarda mesai yapan çalışanların, bölgemizde ve çevre ilçelerde ikamet edenlerin boş sürelerinde dinlenmeleri ve eğlenmelerine olanak sağlayacak, piknik yapma imkanı sunacak son derece modern ve nezih bir ortam olacak. Yeşil alanların piknik masalarının bulunduğu projede kafeterya ve iskeleler ile yürüyüş yolları da olacak”dedi.

 

EN GÜZEL MESİRE ALANI OLACAK

 

Yetkililer “ Velimeşe Mahallesi’nde uygulanacak olan Kafeterya ve Gölet Düzenleme Projesi’nde gölet ve çevresi olmak üzere toplam 17 bin 942 metrekare alanı kapsıyor. Proje dahilinde 4bin 150 metrekare yeşil alan yapılacak üzerinde ise 11 adet piknik masası bulunacak. Ayrıca gölet üzerinde yürünebilecek iskeleler, yürüyüş yolları ile bu yollar üzerinde oturma bankları bulunacak. Tüm yeşil alan ağaçlandırılacak 120 ağaç ve bin 900 adet çalı ve çiçek ile donatılacak. Göletin bir bölgesinde ise kayalık bahçe oluşturulacak ve gölete su fıskiyeleri ile hareketlilik getirilecek. Göletin kafeterya bölgesinde ise peyzajda bir amfi basamakları yapılarak gölet seyir alanı oluşturulacak. 170 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 250 metrekare yapı alanı olan kafeteryada bir de üzeri güneş ve yağmurdan korunmak maksadıyla örtülü olarak yapılacak olan 80 metrekarelik teras bulunacak. Kapalı alan, restoran alanı, bar servis alanı, tuvaletler ile mutfaktan oluşacak olan tesisin giriş çıkış kontrolleri ve güvenlik önlemleri için çevresi perde duvar ve panel çit ile çevrilecek. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği projede gölet çevresine taş döşeme çalışmaları tamamlandı. Yürüyüş yollarının yanı sıra iskele yapım çalışmaları da devam ederken Ergene Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, kış dönemi olmasına rağmen yoğun bir şekilde Velimeşe mahallemizde bulunan gölet projemiz hızla ilerliyor. Proje gölet ve çevresi olmak üzere yaklaşık 18 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Proje dahilinde 4 bin metrekareyi aşkın yeşil alan yapılacak üzerinde ise 11 adet piknik masası bulunacak. Ayrıca gölet üzerinde yürüyüş imkanı sunacak olan iskeleler, yürüyüş yolları ve bu yollar üzerinde banklar ve oturma alanları olacak. Tüm yeşil alan ağaçlandırılacak. 100’den fazla ağaç çalı ve çiçek ile donatılacak. Göletin bir bölgesinde ise kayalık bahçe oluşturulacak ve gölete fıskiyeler ile hareketlilik getirilecek. Göletin kafeterya bölgesinde ise amfi basamakları yapılarak gölet seyir alanı oluşturulacağını bilgisi de verilirken, 170 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 250 metrekare yapı alanı olan kafeteryada proje içerisinde olacak. Ayrıca üzeri güneş ve yağmurdan korunmak maksadıyla örtülü olarak yapılacak olan 80 metrekarelik teras bulunacak. Kapalı alan, restoran alanı,  servis alanı, tuvaletler ile mutfaktan oluşacak olan tesisin giriş çıkış kontrolleri ve güvenlik önlemleri için çevresi perde duvar ve panel çit ile çevrilecek” dedi.

Haber/Sevim BOZKURT

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10