Kumbarada biriktirip ihtiyaç sahiplerine verecekler

Kullanılmayan giysileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla Ergene'de kent geneline giyim kumbaraları konuldu. Ergene Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) arasında imzalanan protokol uyarınca ilçedeki tüm ma

Ergene 23.11.2020 18:09:00 0
Kumbarada biriktirip ihtiyaç sahiplerine verecekler

Kentteki mahallelere yerleştirilen giyim kumbaraları, vatandaşların bıraktıkları kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayacak. Ergene Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, ayrıştırılacak kıyafetlerden kullanılabilecek durumda olanlar ihtiyaç sahiplerine verilecek, kullanılamayacak olanlar ise geri dönüşüme kazandırılacak.

 

KULLANILMAYAN GİYSİLER DEĞERLENDİRİLECEK

 

Ergene Belediyesi ile TSD arasında imzalanan protokol gereğince kıyafet, çanta, kemer, ayakkabı ve benzeri atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi ve ekonomiye kazandırılması için çalışma başlatıldı. Kullanılmayan kıyafetlerin ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ulaştırılabilmesini kolaylaştırmak ve kullanılmayacak durumda olan kıyafetlerin geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, Ergene’nin tüm mahallelerinde giyim kumbaraları yerleştirildi.

 

TEK TEK KONTROL EDİLECEK

 

Ergene'nin mahallelerinde birden fazla noktaya konulan giyim kumbaralarına vatandaşların bırakacakları kıyafet, ayakkabı ve çantalar tek tek kontrol edilecek. Kullanılabilecek durumda olanların temizlik ve bakımları yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10