"İstanbul Sözleşmesi en iyi şekilde uygulanmalı"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile kadına yönelik şiddete bütüncül olarak yaklaşan İstan

Çerkezköy 24.11.2020 19:29:00 0
"İstanbul Sözleşmesi en iyi şekilde uygulanmalı"

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bu günün kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında 25 Kasım günü ilan edildiğini hatırlatarak, "Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlük rejimine karşı mücadele ettikleri için 25 Kasım 1960 tarihinde öldürülen Mirabel kız kardeşler, kadına karşı şiddetin simgesi olmuştur. Uzun yıllardır dünya genelinde verilen mücadeleye rağmen, kadına karşı şiddet ne yazık ki yaygın olarak devam etmektir" dedi.

 

"ETKİN BİR MÜCADELE SÜRDÜRÜLMELİ"

 

Kadına yönelik şiddetin fiziksel ve cinsel niteliğinin yanı sıra psikolojik ve ekonomik boyutlarının da olduğuna dikkat çeken Albayrak, şöyle devam etti: "Dolayısıyla şiddet konusu bir bütün olarak ele alınıp, bu doğrultuda etkin bir mücadele ortaya konulmalıdır. Barış ve huzur içerisinde yaşayan sağlıklı bir toplum inşa edebilmek için insanlığa karşı işlenen bir suç olan kadına karşı şiddetle etkin bir şekilde mücadele edilmelidir. Bireylere erken yaşlardan itibaren iyi bir eğitim vermeli ve şiddeti ortadan kaldırmaya yönelik sosyal projeler hayata geçirilmelidir. Kadına karşı şiddeti önlemek adına 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile kadına yönelik şiddete bütüncül olarak yaklaşan İstanbul Sözleşmesi en iyi şekilde uygulanmalıdır."

 

 

"ÇERKEZKÖY, ÇORLU VE SÜLEYMANPAŞA'DA DANIŞMA HİZMETİ VERİYORUZ"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, insan odaklı bir anlayışla kadına karşı şiddetle mücadeleyi desteklediklerini ve bu alandaki sosyal projeleri sürdürdüklerini kaydeden Albayrak, "Kadını ve aile kurumunu güçlendirmek amacıyla Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa’da kurduğumuz Kadın Danışma Merkezlerimizde psikologlarımız ve sosyal hizmet uzmanlarımızın aracılığıyla vatandaşlarımıza psikososyal destek veriyoruz. Ayrıca kadın sağlığı eğitim programları, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri ve şiddetle mücadele bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Şiddete uğrayan tüm kadınlarımızın yanındayız ve onların destekçisi olmaya devam edeceğiz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele gününün toplumsal duyarlılıklarımızı güçlendirmesi ümidiyle, kadına karşı her türlü şiddeti kınıyor, barış, huzur ve mutluluğun hâkim olduğu daha güzel bir dünya diliyorum" ifadelerini kaydetti.

 

 

Haber/Hasret KABAK


0282 726 91 91
0282 747 65 10