Akyıldız: Kadına şiddetin her türlüsüne 'Hayır' diyoruz

AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Akyıldız, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması gerçekleştirdi. Akyıld?

Çerkezköy 25.11.2020 15:50:00 0
Akyıldız: Kadına şiddetin her türlüsüne

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Akyıldız, yaptığı basın açıklamasında, "Cennet anaların ayakları altındadır” Cenneti kadının ayaklarının altına alarak ne kadar değerli olduğunu bu hadisle çok iyi anlayabiliyoruz. Efendimizin kadına verdiği önemi ele alırsak kadının İslam da ne kadar önemli bir yeri ve konumu olduğunu biliyoruz. Hatta kadın ümmetin yarısıdır. İslam da kadın temel eğitimi veren ilk öğretmendir. Bundan dolayı ümmetin geleceği hususunda kadın çok önemli bir etkendir. Her konuda olduğu gibi kadın konusunda da İslam’ın ortaya koyduğu temel ilkeler doğrultusunda en mükemmeli yakalama yönünde adım atılmalıdır. Kadın haklarını ihlal edenleri kınıyoruz” dedi.

 

"BÖYLE HADİSELERİN YAŞANMAMASINI UMUYORUZ"

 

Akyıldız” İçişleri Bakanlığımızın kadına şiddete karşı sert önlemler almakta ve kadına şiddetin önüne geçilmesi amacı ile uygulamaya konulan KADES uygulaması ile şiddet olaylarına anında müdahale edilmektedir. 2019 yılında 400 üzerinde kadın cinayeti yaşanırken bu yıl bu rakam 230’a düşmüştür. Ümidimiz kadına şiddetin hiç bir şekilde yaşamamasıdır. Hükümetimiz bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor yapmaktadır yapacaktır. kadının daha eşit şartlarda çalışması yaşaması özgür bir şekilde hayatını idame etmesi için bizde elimizden gelen çalışmaları yapacağız. Kadına şiddetin her türlüsüne 'Hayır' diyor, şiddet nedeni ile hayatını kaybeden tüm kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bir daha böyle hadiselerin yaşanmamasını umuyoruz" diye konuştu.

 

Haber / Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10